Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 24 nov 2017

Met deze gadget heb je in één klap een slimme auto

Tegenwoordig zijn auto’s steeds vaker uitgerust met allerlei slimme systemen om je veilig over de weg de loodsen. Als je ook graag een slimme auto zou willen hebben, maar geen zin hebt om hiervoor meteen een nieuwe auto te kopen, komt Klashwerks met een briljant apparaatje: de Raven. Deze gadget maakt van elke auto een slim voertuig. 

Via handgebaren te besturen

Raven maakt het leven een stuk makkelijker en zorgt ervoor dat jij en je auto veilig blijven. Je kunt het apparaat eenvoudig aan je dashboard of voorruit vastzetten, waar het een soort verlenging van je meetinstrumenten wordt. Om zo min mogelijk afleidend te zijn, kun je Raven bijvoorbeeld op ooghoogte installeren en zelfs met handbewegingen bedienen. Uiteraard werkt Raven samen met een speciale app, zodat je het meeste uit de gadget kunt halen. Klashwerks CEO Russell Ure geeft aan dat het bedrijf trots is om Raven net op tijd voor de winter op de markt te brengen. Dan wordt het natuurlijk extra link op de weg en kan iedereen wel wat hulp gebruiken.

Raven

Raven houdt iedereen in de gaten

Het apparaat kan je standaard informatie geven, zoals navigatie-instructies, je snelheid en het weerbericht. Maar daar heb je het natuurlijk niet echt voor nodig en kun je ook wel makkelijk één of andere app voor gebruiken. Wat interessanter is, is dat Raven bijvoorbeeld weet wie er in de auto zit, doordat hij met je smartphone verbonden is. Zo kun je zien of de kinderen ervandoor gaan met de auto. Maar je kunt ook meteen zien of ze veel te hard over de weg scheuren en zelfs waar ze precies naartoe zijn gereden. Uiteraard geeft het apparaat jou ook op je kop, wanneer jij over de snelheidslimiet heen gaat.

Raven gadget voor slimme auto

Slimme auto met beveiligingscamera’s

Daarnaast is Raven uitgerust met camera’s, zodat je zowel van de weg als van je karaoke sessie in de auto een mooie video kunt maken. Deze kun je vervolgens meteen met je vrienden delen. De camera’s kun je ook gebruiken om via de app live te kijken wat er allemaal met je auto gebeurt. Dankzij de verschillende sensoren is het apparaat ook meteen een beveiligingssysteem, welke je notificaties stuurt wanneer iemand bijvoorbeeld in je auto probeert te komen of hem beschadigt.

Raven

Beschikbaar in februari 2018

Raven kan via de officiële site alvast vooruit besteld worden voor 227 euro. Vanaf februari volgend jaar zou het apparaat vervolgens verscheept moeten worden. Helaas wordt Raven alleen verstuurd naar klanten in de VS of Canada. Met dit artikel kun je er echter voor zorgen dat je het apparaat toch in huis krijgt.

Hoewel slimme auto’s behoorlijk wat voordelen hebben, is er natuurlijk altijd ook een keerzijde. Lees hier over het gevaar van de slimme auto.

Digital Trends

Reageer op artikel:
Met deze gadget heb je in één klap een slimme auto
Sluiten