Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 mei 2019

Voor de creatieveling: de nieuwe Razer Blade Studio Edition-laptops

Tijdens de Computex zijn er ook dit jaar weer veel nieuwe producten aangekondigd. Soms kom je daarbij iets tegen dat echt creatief is, zoals de ZenBook Pro Duo, terwijl het in andere gevallen gaat om een upgrade of het uitbrengen van een lijn voor een bepaald soort gebruiker. De nieuwe Razer Blade Studio Edition-laptops vallen in de laatst genoemde categorie.

De Razer Blade Studio Edition-laptops

Dit zijn namelijk laptops die bedoeld zijn voor mensen met een creatief beroep of gebruikers die veel eisen stellen aan hun devices. Het zijn verbeterde modellen van de reeds bestaande Razer Blade 15 en de Razer Blade Pro 17. De nieuwe modellen zijn uitgerust met de nieuwste NVIDIA Quadro RTX en NVIDIA GeForce RTX grafische processors.

Razer Blade Studio Edition

De Razer Blade 15 Studio Edition is daarbij het ‘instapmodel’, als je daar al van kan spreken. Hij wordt voorzien van een 4K OLED touch display, een Intel Core i7-9750H processor en een NVIDIA Quadro RTX 5000 mobiele GPU. De Razer Blade Pro 17 Studio Edition doet het met een 4K 120Hz display, een Intel Core i9-9880H processor en de NVIDIA Quadro RTX 5000 mobiele GPU. Volgens Razer moet deze laatste zo de strijd kunnen aangaan met de krachtigste desktop workstations. Je kunt de laptops ook nog voorzien van 32GB Ram en 1TB NVMe opslagruimte.

Ook kun je de laptops aansluiten op de Razer Core X. Dat is een externe behuizing voor videokaarten voor nog meer kracht. Dat is bijvoorbeeld handig voor het moment dat je een video moet gaan renderen, want dat gaat op deze manier een stuk sneller en kun je dus meer tijd besteden met de dingen die echt belangrijk zijn.

Razer Blade Studio Edition

Het duurt nog wel even voordat de laptops op de markt komen. Razer spreekt nu over een release van later dit jaar. Prijzen zijn nog niet bekend, maar verwacht dat je er straks vele duizenden euro’s voor kwijt bent. Wil je meer lezen over laptops? Bezoek dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Voor de creatieveling: de nieuwe Razer Blade Studio Edition-laptops
Sluiten