Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 24 mei 2019

Razer maakt einde aan één van de grootste Kickstarter successen ooit

De Ouya is één van de grootste successen op Kickstarter ooit geweest. In 2012 werd de campagne voor de Android-console gelanceerd en het zorgde er uiteindelijk voor dat de maker ruim acht miljoen dollar wist op te halen. Een jaar later werd de spelcomputer uitgebracht, maar bleek het eigenlijk niet te zijn wat het had gemoeten. De spelcomputer werkte niet lekker en veel gamers waren teleurgesteld in wat het was ten op zichte van de beloftes. In 2015 ging het bedrijf achter de Ouya kapot en werd het bedrijf overgenomen door Razer. En die trekt nu de stekker uit het project.

Het einde van de Ouya

Op 25 juni wordt de service rondom de Ouya stopgezet. Tegelijkertijd wordt hetzelfde gedaan met de Forge TV, wat Razer’s eigen alternatief was op de Ouya. Vanaf die datum kun je er dus niet meer eme online gaan, games downloaden of andere online services gebruiken. Het enige dat je nog kunt doen, is de games spelen die op de harde schijf staan van de devices.

Ouya

Het is dan ook belangrijk om nu de dingen te downloaden die je wilt behouden. Ook is het daarbij zaak om het eventuele geld dat je in je digitale portemonnee hebt op te maken. Razer gaat je daar namelijk geen geld voor teruggeven. Er zit dus niks anders op dan die te gebruiken om nog een paar games te spelen, mocht je nog zo’n device in huis hebben en er nog één keer iets mee willen doen.

Op zijn eigen website heeft Razer wat meer uitleg gegeven over hetgeen wat dit allemaal betekent. Mocht je één van de twee devices in huis hebben, dan is het aan te raden om die website te bezoeken en te kijken wat deze beslissing voor invloed op jou heeft.

Wil je meer lezen voer gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Razer maakt einde aan één van de grootste Kickstarter successen ooit
Sluiten