Razer komt met nieuwe draadloze oordopjes inclusief noise cancellation

In 2019 bracht Razer zijn eerste set draadloze oordoppen uit, met een low latency-modus waardoor deze beter geschikt is voor games. Nu is er een opvolger, in de vorm van de Hammerhead True Wireless Pro. De oordoppen zijn nu verkrijgbaar, hebben een prijs van 209,99 euro en zijn te bestellen via de website van het bedrijf.

De belangrijkste toevoegingen voor de Razer Hammerhead True Wireless Pro zijn ondersteuning voor active noise cancellation en het THX-audiocertificaat. Daarnaast is er ook passive noise cancellation en is er een modus die juist het geluid wel door kan laten (handig voor wanneer je op de fiets zit). Voor zowel het blokkeren als het doorlaten van geluiden van buitenaf maakt de set gebruik van vier microfoons: twee binnenin en twee aan de buitenkant. We zien dat de nieuwe oordoppen een beter design gekregen hebben, waardoor ze mogelijk beter in je oren blijven zitten. Zo worden er zes siliconen tips meegegeven in de verpakking.

Nieuwe draadloze oordoppen van Razer

De nieuwe Razer-oordoppen hebben iets kleinere drivers ten opzichte van het model van vorige jaar: tien versus dertien millimeter. Daarnaast is er wederom een low latency-modus aanwezig, evenals bluetooth 5.1. Met een druk op de knop activeer je de gamemodus, die de latency (de tijd die het kost het geluid van je apparaat naar de oordoppen te sturen) beperkt tot maximaal 60 milliseconden. Die optie is eveneens aanwezig in de Hammerhead True Wireless van vorig jaar.

Razer Hammerhead True Wireless Pro
Razer Hammerhead True Wireless Pro (Afbeelding: Razer)

De enkele knop op de Razer Hammerhead True Wireless Pro gebruik je voor het (de)activeren van de noise cancellation, maar ook voor andere zaken. Je kunt er muziek mee bedienen, oproepen mee beantwoorden en een stemassistent mee aanspreken. Daarnaast ondersteunen de oordoppen aanrakingsgebaren, die je middels de gratis Android- of iOS-app zelf kunt instellen. Binnen die app tref je overigens ook een handige equalizer aan.

Noise cancellation en prima batterijduur

De nieuwe bluetooth-oordoppen gaan tot vier uur mee op een enkele lading. Wanneer je ze in het meegeleverde hoesje stopt, dan loopt de gebruiksduur op tot twintig uur. Daar kun je ze dus vier keer in opladen. Verder is het zo dat de oordoppen een ipx4-certificaat dragen, waardoor ze water en zweet kunnen hebben.

Razer

Reageer op artikel:
Razer komt met nieuwe draadloze oordopjes inclusief noise cancellation
Sluiten