Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 2 jan 2019

Razer Hammerhead USB-C ANC Review

Ik werk op kantoor in een open ruimte. Over het algemeen is het rustig, maar soms hebben collega’s overleg of worden er grappen gedeeld. Dat maakt de sfeer leuk, maar er zijn momenten waarop je even in een volledige focusmodus moet gaan zitten. Daarbij helpt het mij enorm om te luisteren naar muziek via een headset met noice cancelation. Ikzelf maak gebruik van een Bose-headset, die me destijds meer dan 300 euro kostte. Gelukkig kun je vandaag de dag ook goedkopere opties scoren, zoals de Razer Hammerhead USB-C ANC.

De Razer Hammerhead USB-C ANC is een in-ear koptelefoon die via USB-C aan je smartphone wordt gekoppeld. Daarmee wordt hij voorzien van stroom en kan alles dus compact gehouden worden. Je hebt geen interne batterij nodig om op te laden. Tegelijkertijd wordt wel stroom van je telefoon afgehaald, maar dat valt in de praktijk wel mee. Ik heb de headset een tijdje gebruikt en dit is wat me is opgevallen.

Zitten behoorlijk goed dankzij de Foam Tips

Ik ben zelf een liefhebber van een overear headset. Die kan ik met gemak 12 uur op mijn kop hebben terwijl ik een vliegreis naar Japan maak. De Razer Hammerhead USB-C ANC is echter één van de eerste in-ear headsets die niet al te vervelend is. Ze maken gebruik van zogenaamde Comply FoamTups welke redelijk makkelijk in je oren zijn te plaatsen en daarna stevig blijven zitten. Afhankelijk van je vorm zijn er drie siliconen tips die meegegeven worden, zodat je de headset naar eigen smaak kan aanpassen.

Razer Hammerhead USB-C ANC

Active Noise Cancelation werkt goed

De Razer Hammerhead USB-C ANC wordt geleverd met een inline control unit. Hierop kun je je muziek pauzeren of de volume aanpassen. Ook heb je een knopje waarmee je de noise cancelation aan of uit zet. Het is niet zo sterk als mijn Bose-headset, maar je merkt wel degelijk dat het omgevingsgeluid bij het activeren van deze modus minder wordt. Op die manier kun je dus meer genieten van je favoriete serie of muziek zonder dat je gestoord wordt.

Razer Hammerhead USB-C ANC

Geluid is dik in orde

Het geluid dat de Razer Hammerhead USB-C ANC produceert is dik in orde. De verschillende kleine details in nummers kun je goed horen en ook merk je een goed verschil of het geluid vanuit rechts of links komt. Ook op een hoog volume is de kwaliteit nog altijd in orde, hoewel ik dat voor eventuele gehoorschade niet zou aanraden.

Razer Hammerhead USB-C ANC

Je moet wel een device met USB-C hebben en het ondersteunen

Ikzelf heb de Razer Hammerhead USB-C ANC getest met de Razer Phone 2. Aangezien dat een device is van Razer is het logisch dat het daarmee werkt. Maar buiten dit device moet je echt even goed kijken of je telefoon er geschikt voor is. Ten eerste moet je een USB-C aansluiting hebben (helaas iPhone-gebruikers) en dan alsnog moet je een device hebben die volledig werkt. De Samsung Galaxy S9 en 9+ werken er niet helemaal goed mee en ook de Huawei P10 en Mate 9 hebben wat beperkingen. Voor een volledig overzicht moet je naar de pagina van Razer gaan en dan helemaal naar beneden scrollen.

Razer Hammerhead USB-C ANC

Al met al is de Razer Hammerhead USB-C ANC een fijne headset. Voor zo’n honderd euro krijg je een product met een zeer degelijke active noise cancelation functie en geluid dat dik in orde is. Het enige dat je echt nodig hebt is een device die het goed ondersteunt. Scoor de headset op de website van Razer hier.

Reageer op artikel:
Razer Hammerhead USB-C ANC Review
Sluiten