Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 juli 2018

Razer Huntsman Review: Uitstekend gaming keyboard

Het hebben van een gaming-pc heeft een paar voordelen. Ten eerste kun je hem voor meerdere functies gebruiken. Naast het spelen van games kun je er op werken, video’s editten en foto’s bewerken. Daarnaast zijn games er vaak goedkoper op in vergelijking met consoles games en is ten derde het aanbod ook enorm divers. Bij een gaming-pc is het wel handig om gebruik te maken van fijne accessoires. Met de Razer Huntsman is er een nieuwe gaming keyboard op de markt gekomen.

De Razer Huntsman

De Razer Huntsman komt in twee varianten. Je hebt de ‘gewone’ variant en de zogenaamde Elite. Ik ben aan de slag gegaan met de gewone. Als ik het goed begrijp heeft de Elite twee punten waarop hij uitgebreider is.

Ten eerste wordt die geleverd met een kussentje waar je je handen fijn op kunt laten rusten. Daarnaast is de Elite voorzien van een aantal mediaknoppen, waardoor je makkelijker muziek kunt beluisteren en navigeren. Maar buiten dat is het toetsenbord zelf nagenoeg hetzelfde.

Razer Huntsman

De Razer Huntsman is een typisch Razer toetsenbord. Het kent geen gekke vormen, maar is gewoon een netjes ogende grote rechthoek. Op die manier past hij goed bij elke gaming-setup. Daarnaast maakt het toetsenbord gebruik van de Chroma-techniek.

Dat betekent dat je het toetsenbord kunt voorzien van mooie lichtjes. Zeker wanneer je een setup hebt met meerdere accessoires van Razer, dan kun je dit mooi aan elkaar koppelen en er een mooie lichtshow van maken. Je hebt daar wel twee USB-porten voor nodig om dit alles te laten werken.

Wat het toetsenbord echter het meest interessant maakt, is de nieuwe techniek. Hij maakt namelijk gebruik van een zogenaamde opto-mechanical switch. Deze switches maken gebruik van een infrarode straal.

Wanneer je de toets indrukt, dan merkt die straal snel op dat je hem indrukt en wordt dat snel overgezet naar een game of een Word-document. De feedback daarbij is erg lekker en ik kan erg genieten van het geluid. Als je een stil toetsenbord wilt hebben, dan is dit niet voor jou, maar in een gamingroom maakt geluid natuurlijk niks uit.

Razer Huntsman

Een ander voordeel is dat de opto-mechanical switches heel erg lang mee zouden gaan. Volgens de maker kan een enkele toets met gemak 100 miljoen keystrokes aan. De kans dat je dat dat daadwerkelijk doet is natuurlijk klein, maar na een paar jaar zul je waarschijnlijk geen vorm van slijtage gaan merken.

Als je een goed gaming toetsenbord zoekt en waarbij je het fijn vindt dat het ook echt gamey oogt, dan is de Razer Huntsman met zijn fijne toetsen, krachtige design en lichtjes een goed alternatief. De Razer Huntsman kost zo’n 160 euro en is hier te koop. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan dit overzicht.

Reageer op artikel:
Razer Huntsman Review: Uitstekend gaming keyboard
Sluiten