Kevin Eyken
Kevin Eyken Gaming 28 aug 2017

Razer Lancehead review: muis voor high-end gebruiker

Ben je een gamer die op zoek is naar high-end hardware en de beste prestaties wil, dan moet je eens de Razer Lancehead overwegen. Wij gingen met de muis aan de slag.

Razer Lancehead: de ultieme gamingmuis?

Er zijn muizen en er zijn muizen. Hoewel ik veel geld in mijn desktop investeer, ben ik altijd erg voorzichtig met elke euro die ik uitgeef. Ik ben dus altijd op zoek naar ‘zoveel mogelijk waar voor mijn geld’, en dus koop ik zelden het duurste of het goedkoopste. Ben je echter een gamer die op zoek is naar high-end hardware en de beste prestaties wil, dan moet je eens de Razer Lancehead overwegen.

Er zijn twee versies: de Razer Lancehead Tournament Edition (met draad en een optische sensor), en gewoonweg de Razer Lancehead (met een laser sensor en de optie om draadloos te fungeren). Voor de Tournament Edition betaal je ongeveer 90 euro, voor de draadloze versie moet je rond de 150 euro lappen. Maar waar betaal je dan voor?

Razer Lancehead

Symmetrisch en stijlvol

Wel, de Razer Lanchead is zonder twijfel de meest high-end muis die ik ooit heb mogen bedienen. De verschijning is echter totaal niet opvallend; wanneer je de muis bekijkt, oogt het apparaat relatief ‘gebruikelijk’ voor een gaming muis. Het design is strak en netjes, in tegenstelling tot menig gamingmuis waar vaak enkele opvallende elementen aan toegevoegd worden.

De Lancehead is geheel symmetrisch, waardoor hij goed te gebruiken is voor zowel links- als rechtshandigen. Hierdoor heb je geen extra steun voor je vingers, zoals bij sommige muizen die ontwikkeld zijn met een voorkeur in het achterhoofd, maar het bedient dus een grotere markt.

Verder geeft de donkergrijze bovenkant een nette en neutrale uitstraling, en het vloeit mooi over in de zwarte rubberen vlakken aan de zijkanten. Deze zachte rubberen delen zijn licht bewerkt met dunne lijntjes, en voor mensen die zo nu en dan last hebben van zweterige vingers (zoals ondergetekende) bieden deze vlakken een uitkomt.

Geen zweet- of vetvlek blijft hangen op het materiaal, en het geheel oogt bijna zakelijk. Het enige dat echt opvalt is de RGB-verlichting die je zelf geheel naar wens kunt instellen met Razor Chroma.

Razer Lancehead

Qua knoppen doet de Razer Lancehead ook niets extreems. Aan beide kanten van de muis – net boven de rubberen gripvlakken – vind je twee duimknoppen. Deze fungeren (standaard) als ‘vorige’ en ‘volgende’ knoppen tijdens het browsen, en ze onderstrepen het idee dat deze muis voor zowel links- als rechtshandige gebruikers geschikt is.

Vlak onder het rubberen muiswiel vinden we twee DPI-knoppen zodat je heel gemakkelijk naar je favoriete DPI-instelling kunt schakelen. En onder deze knoppen vinden we de meest onderscheidende functie.

Technisch indrukwekkend

Het maximum aantal DPI is namelijk 16.000, wat echt een belachelijk hoge snelheid is. Hiermee kun je een cursor twee 1080p beeldschermen laten oversteken door slechts luttele millimeters te bewegen. Voor veel mensen is dit onwenselijk, maar voor intens getrainde gamers die kunnen omgaan met deze snelheid, is het absoluut een voordeel.

Op zowel de hogere als de lagere DPI-standen functioneert de muis goed, en ik heb geen enkele vorm van vertraging op kunnen merken. Ook niet wanneer ik de muis losgekoppeld had en draadloos hanteerde, wat vrij uitzonderlijk te noemen valt.

Razer Lancehead

Dit is allemaal mogelijk vanwege enkele technische features, zoals de 2.4 GHz dongle en de 1000 Hz polling, waardoor haast elke vorm van zogenaamde microstutters verwijderd is. Maar zoals ik al aangaf: dit zijn aspecten die je enkel waardeert wanneer je een echte high-end gebruiker bent, dat is waar de muis op gericht is. Dus als je echt op hoog niveau gamet en je zoekt een manier om jouw prestaties nog iets verder te pushen, dan biedt de Razer Lancehead wellicht de uitkomst.Razer Lancehead

Win de Razer Lancehead

Omdat we nogal vaak producten ontvangen en niet alles op kantoor kunnen bewaren, willen we onze lezers graag de kans geven om deze muis te winnen. Het enige wat je hiervoor moet doen is een mail sturen naar [email protected] met daarin de vermelding dat je de Lancehead wil winnen. Check ook onze review van de Cooler Master MasterKeys Lite.

 

Reageer op artikel:
Razer Lancehead review: muis voor high-end gebruiker
Sluiten