Razer Naga Trinity Review: Gamemuis is van alle markten thuis

Een beetje pc-gamingsetup bestaat tegenwoordig uit een hoop verschillende elementen. Het begint natuurlijk met een krachtige pc, waarbij de videokaart altijd een belangrijk element is. Vervolgens wil je een flink beeldscherm om al dat moois op te tonen. Een toetsenbord en muis heb je nodig om alles goed te kunnen besturen. Als je daarbij een gamer bent die de ene keer lol heeft met Overwatch, de keer daarop een potje League of Legends speelt en de avond afspeelt met een ouderwetse raid in World of Warcraft, dan is de Razer Naga Trinity de muis voor jou.

De Razer Naga Trinity heeft namelijk als een unieke feature dat de je de linkerkant van de muis kunt aanpassen. Er zijn daarbij drie varianten. In de klassieke variant heb je aan de linkerkant een tweetal extra buttons.

Handig om snel een wapen te herladen of een secundaire functie er van te gebruiken. Maar als jij liever een MMORPG speelt, dan kun je deze inwisselen voor een zijkant met 12 actieknoppen, die je dan vervolgens aan je verschillende soorten aanvallen koppelt.

En tot slot is er nog een MOBA-variant. Deze geeft je een cirkel van zes, waar je verschillende skills aan kunt koppelen. We zijn een tijd met de Razer Naga Trinity aan de slag gegaan en dit zijn onze bevindingen.

De Razer Naga Trinity ligt lekker in de hand

Ondanks dat de muis nogal lomp oogt wanneer je gebruik maakt van de MMORPG- of MOBA-setup, voel je daar eigenlijk niks van. De Razer Naga Trinity ligt heerlijk in de hand en je bent zodoende dan ook snel gewend.

Ook is het mooi om te merken dat je zo door hebt waarde verschillende knoppen zich bevinden en hoe je die snel activeert. Zeker in games waarbij je veel dingen tegelijkertijd moet doen, merken we dat het lekker is om je rechterhand te gebruiken om wat acties te activeren die je normaal gesproken op het toetsenbord moet doen.

Hierdoor behoud je de controle. Het is alleen wel jammer dat je geen gewichtjes hebt om je muis mee aan te passen.

Razer Naga Trinity

Goede tracking

Het is daarnaast handig om te weten dat de Razer Naga Trinity gebruik maakt van een 5G sensor tracking. Met zijn16.000 CPI is hij in staat om de meest kleine bewegingen op te vangen.

Dat betekent dat als jij een liefhebber bent van controle en gevoeligheid, dat je dan bij deze muis aan het juiste adres zit. Als je dan een foutje maakt, dan is het moeilijk om de muis de schuld te geven, aangezien hij van alle gemakken voorzien is.

Voor elke gamegenre een oplossing

Het verwisselen van de zogenaamde sideplates voor een andere game klinkt als een hoop gedoe, maar in de praktijk kost het je slechts een paar seconden. Daarnaast moet je natuurlijk in de verschillende games instellen waar welke knop voor geldt.

Maar als je dat eenmaal ingesteld hebt, wil je eigenlijk niks anders. Het verrijkt je ervaring bij elk gamegenre dat je speelt.

Razer Naga Trinity

Hoera voor kleurtjes

De Razer Naga Trinity maakt tot slot gebruik van de Chroma-techniek. Dat betekent dat je hem kunt voorzien van verschillende kleurtjes. Zeker als je dit combineert met je koptelefoon, muismat en toetsenbord wordt het een heerlijke lichtshow.

Daarbij kun je in games weer gaan instellen wat bepaalde acties voor bepaalde kleuren oplevert, maar als je dat gedoe vindt, dan kun je ook gewoon er een fijne discoshow van maken. En van kleurtjes word je lekker vrolijk.

Voor de prijs hadden we een draadloze versie gehad

Toch is de muis niet perfect. De Razer Naga Trinity lijkt een adviesprijs van zo’n 109,99 euro te hebben. Dat is een flinke investering voor puur een muis.

Eerlijk is eerlijk, de mogelijkheden om je sideplates te wisselen is tof, maar voor die prijs hadden we de muis graag draadloos gezien, om zo wat meer speelruimte te hebben. Het is echter een klassieke muis met kabel.

Razer Naga Trinity

De Razer Naga Trinity is onder andere hier te koop. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan onze handige overzichtspagina hier.

Reageer op artikel:
Razer Naga Trinity Review: Gamemuis is van alle markten thuis
Sluiten