David van Benthem
David van Benthem Smartphones 19 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Razr van Motorola onder vuur: het vouwbare scherm voldoet niet

Motorola leek met de nieuwe Razr een van de eerste vouwbare telefoons in handen te hebben die geschikt was voor de reguliere gebruiker. Dat idee is met een onaangename verrassing onder druk komen te staan.

Een gebruiker van de Razr heeft namelijk last van een bubbel onder zijn scherm. Er is lucht onder het scherm komen te zitten alsof je je screen protector gehaast op je telefoon hebt geplakt.

De Razr is geen perfecte klaptelefoon

Perfect was de Razr al niet. De telefoon kost in de VS 1.600 dollar, heeft geen topcamera en heeft daarnaast een twijfelachtige scharnier. Daar komt nu boven op dat er tenminste één melding is van het scherm dat los is komen te zitten van de plastic laag boven het scherm.

De ongelukkige gebruiker heet Raymond Wong. De bubbel zit bij hem precies bovenop het scharnier van het scherm. Wong heeft gisteren een artikel geschreven over zijn ervaringen. De Razr heeft hij nog minder dan een week in zijn bezit.

In het artikel laat hij weten dat de bubbel niet alleen afleidt, maar ook het touchscreen minder goed laat werken. In de buurt van de bubbel werkt het touchscreen nog wel, maar niet meer zo goed als zou moeten.

Wat is de aanleiding?

De bubbel ontstond toen het scherm het laagje laminaat aan de buitenkant van het scherm langzaam weg begon te pellen.

Wong vertelt in zijn artikel dat hij de Razr altijd netjes gebruikt heeft. De telefoon zou niet zijn gevallen en nooit nat of zelfs vochtig zijn geworden. Hij denkt dat het te maken heeft met temperatuurveranderingen. Toch blijf het lastig om precies vast te stellen wat de aanleiding van de bubbel is geweest.

Motorola heeft nog geen officiële reactie op deze kwestie gegeven. Vast staat dat dit een serieuze uitdaging is voor het bedrijf als pionier in de wereld van vouwbare smartphones.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Razr van Motorola onder vuur: het vouwbare scherm voldoet niet
Sluiten