Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 18 jan 2018

Met deze futuristische sneeuwscooter race je door de sneeuw

Sneeuwscooters zijn natuurlijk bedoeld om in sneeuw te kunnen scheuren, maar niet alle besneeuwde omstandigheden zijn hetzelfde. De designer Juan Garcia Mansilla uit Buenos Aires bedacht daarom een concept voor een sneeuwscooter, die gebruikt zou kunnen worden voor reddingsmissies, poolexpedities en zelfs voor sport applicaties. De zogenaamde RDSV ziet er op en top futuristisch uit en zou zo op een ijzige planeet mee kunnen doen in een science fiction film.

Het draait allemaal om het tractiesysteem

Wat meteen opvalt aan de RDSV sneeuwscooter zijn de gigantische wielen aan de voorkant. Het idee voor het voertuig draait allemaal om het tractiesysteem. Mansilla wilde een voertuig bedenken, dat zowel met extreme snelheden over Antarctica zou kunnen crossen als een berg zou kunnen beklimmen om mensen bijvoorbeeld redden van een lawine. Nadat hij het tractiesysteem bedacht had, werd de rest van het voertuig hieromheen gebouwd.

RDSV sneeuwscooter

Adaptieve banden voor harde en diepe sneeuw

Het tractiesysteem is adaptief, zodat de sneeuwmobiel op ijs en harde sneeuw zou kunnen rijden, maar zich ook zou kunnen redden in wat diepere sneeuw. Hiervoor zijn de wielen uitgerust met twee verschillende sets aan uitsteeksels. Er zijn kleinere uitsteeksels om op hardere ondergronden vooruit te komen en grotere om in diepe lagen sneeuw ook nog te kunnen racen. Afhankelijk van het terrein, zullen de wielen zichzelf automatisch aanpassen.

RDSV sneeuwscooter

Standaard sneeuwscooter met adaptief tractiesysteem

Dit klinkt ingenieus en als iets waarmee sneeuwscooters standaard mee uitgerust zouden moeten worden. Voor de meeste bedrijven zal het uiterlijk van de RDSV er misschien wat te extreem uitzien. Maar dat maakt het voertuig juist tot een genot voor het oog met zijn robuuste vormen en soepele rondingen. Een verdere toevoeging zou  misschien kunnen zijn dat de sneeuwscooter ook nog opstijgt. Als je de foto’s bekijkt, lijkt het alsof hij dat bijna al doet.

RDSV sneeuwscooter

Waar sneeuwscooters bedoeld zijn om mee in de sneeuw te rijden, is een Lamborghini daar toch wat minder voor geschikt. Toch besloot deze belangrijke klant met zijn Lamborghini Miura eigenwijs toch lekker het winterlandschap in te gaan.

DesignboomJeanGM

Reageer op artikel:
Met deze futuristische sneeuwscooter race je door de sneeuw
Sluiten