Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 10 mrt 2019

Ready or Not is de spirituele opvolger van de SWAT-gamereeks

In het midden van de jaren negentig maakten we kennis met de SWAT-gamereeks. Hierin was het zaak dat je als elite politieteam verschillende noodsituaties moest aanpakken. Denk daarbij aan een gijzeling of het voorkomen van een aanslag. Het was een reeks waarbij je voorzichtig te werk moest gaan en het tempo laag was, maar de spanning groot. De laatste game kwam in 2005 uit en sindsdien is het stil. Mocht je de reeks missen, dan is Ready or Not een game om in de gaten te houden. Het is eigenlijk de spirituele opvolger en we hebben nu de eerste gameplaybeelden.

De gameplay van Ready or Not

Het is niet voor het eerst dat we over de game horen. Vorig jaar werd de game al onthuld, maar daarna werd het stil. Die onthulling kwam ook vroeg, want op dat moment was de ontwikkelaar nog volop aan het uitzoeken wat de game moest gaan zijn. Inmiddels is de ontwikkeling verder en toont wat de game precies gaat zijn in deze eerste uitgebreide gameplaytrailer.

Met die trailer is ook duidelijk dat de game voorlopig nog niet uitkomt. De volledige ervaring wordt pas in het vierde kwartaal van 2020 gebracht, wat dus nog anderhalf jaar wachten is. Wel krijg je als je de game koopt in augustus van dit jaar toegang tot de vroege versie van de game. Waarschijnlijk zit de titel dan nog wel vol met bugs en krijg je maar weinig content. Je moet dan wel de Supporter-versie gaan pre-orderen. Deze kost maar liefst 109,99 euro. Er is ook de standaard-versie van 35,99 euro, maar daarbij krijg je pas toegang tot de beta, die in juni van 2020 wordt gehouden. En in beide gevallen dus ook tot de volledige game.

Ready or Not

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina met alle nieuwtjes en reviews.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Ready or Not is de spirituele opvolger van de SWAT-gamereeks
Sluiten