The Real Thing: kunstwerk verandert frisdrank terug in drinkwater

Wist je dat het op veel plekken op aarde moeilijker is om drinkwater te vinden dan Coca-Cola? Ja, wij moesten het ook even twee keer lezen… Coca-Cola is in sommige landen ter wereld gemakkelijker te verkrijgen dan schoon drinkwater! Kunstenaar Helmut Smits vond dit zó’n raar gegeven dat hij er een kunstinstallatie aan wijdde, genaamd ‘The Real Thing’.

 
Wat doet dit apparaat? Het verandert de inhoud van een flesje cola terug in water! Het proces is niet erg ingewikkeld: de cola wordt verhit, waardoor de waterdamp opstijgt en verzameld wordt. Na destillatie worden er nog wat mineralen aan het water toegevoegd, waarna het goed drinkbaar is.

 
Per saldo is The Real Thing natuurlijk geen bron van drinkwater, aangezien er meerdere liters water nodig zijn om één liter frisdrank te maken. De installatie geeft mensen volgens Smits hopelijk wel stof tot nadenken.

The Real Thing is tot en met 9 november nog te checken in het Van Abbemuseum in Eindhoven, en maakt onderdeel uit van de tentoonstelling Sense Nosense. Meer info vind je hier!

Reageer op artikel:
The Real Thing: kunstwerk verandert frisdrank terug in drinkwater
Sluiten