Realme Race is de eerste smartphone met deze gloednieuwe specificatie

De Realme Race-smartphone wordt één van de eerste toestellen die de onlangs aangekondigde Qualcomm Snapdragon 888-processor krijgt. Die processor belooft een betere energiezuinigheid, betere prestaties in het algemeen en vooral voor taken met betrekking tot kunstmatige intelligentie en meer.

Elk jaar komt het voor: Qualcomm kondigt een nieuwe processor aan voor telefoons die in de komende maanden gaan verschijnen (tot de onvermijdelijke Plus-variant), waarna fabrikanten zich genoodzaakt voelen aan te kondigen dat ze inderdaad gebruik gaan maken van de nieuwe processor. De processor in kwestie is de Snapdragon 888 en één van de eerste fabrikanten die dit doet is Realme. De Xiaomi Mi 11 wordt misschien de eerste smartphone met de 888 aan boord, maar de Realme Race komt daar vlak achteraan. Sinds deze maand zijn de smartphones van het bedrijf ook officieel in Nederland verkrijgbaar.

Realme Race met Snapdragon 888

Vooralsnog is er weinig bekend over de Realme Race, omdat de fabrikant er zelf nog geen informatie over vrijgegeven heeft. Wat we wel weten is dat het toestel uitgerust wordt met 256 GB aan interne opslagruimte (waarvan 239 GB daadwerkelijk beschikbaar is) en 12 GB aan werkgeheugen. Ook is duidelijk dat de Race direct geleverd wordt met Android 11, wat voor gebruikers heel belangrijk kan zijn. Niet alleen biedt Android 11 een aantal toffe, nieuwe features, ook is het natuurlijk zo dat je dan verzekerd bent van doorgevoerde prestatieverbeteringen en verbeteringen op het gebied van online veiligheid. Je bent gewoonweg beter beschermd.

Qualcomm Snapdragon 888
Qualcomm Snapdragon 888 (Afbeelding: Qualcomm)

Nog even geduld

Achterop zit waarschijnlijk een camera-eiland met ruimte voor vier camerasensoren. Het eiland is naar verluidt rond. Daarmee doet Realme net even iets anders dan veel concurrenten nu doen. Die kiezen namelijk massaal voor rechthoekige modules die netjes in de hoek verwerkt zijn. De ronde module van de Realme Race zit in het midden van de smartphone. Het is echter nog niet duidelijk wanneer de Race gelanceerd wordt en wat die moet gaan kosten. Waarschijnlijk wordt het toestel ergens in februari of maart onthuld.

Techradar

Reageer op artikel:
Realme Race is de eerste smartphone met deze gloednieuwe specificatie
Sluiten