Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 15 mei 2019

Realme X onthuld: verbluffend goedkoop broertje OnePlus

Gisteren maakten we kennis met de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro. Vooral de Pro maakt indruk, met een pop-up camera en zeer dunne schermranden. Vanmorgen dachten we opnieuw de OnePlus 7 Pro tegen te komen, maar het bleek de Realme X te zijn.

Realme X onthuld: zusterbedrijf OPPO en OnePlus

OnePlus en OPPO zijn zusterbedrijven, die geregeld technologie en designs delen. Naar de buitenwereld toe wordt die link vaak amper of niet benadrukt. Realme komt uit OPPO voort, en focust zich specifiek op de Indiase markt.

Nu is de Realme X een feit. Een budgetmodel dat een nieuwe serie aan vlaggenschepen aftrapt. Qua specs is het een alleskunner, maar de agressief lage prijzen die je verder enkel van Xiaomi verwacht blijven de grootste aantrekkingskracht. Laat dat nou ook precies de grootste concurrent van Realme in India zijn.

Realme X smartphone OnePlus 7 Pro Realme X smartphone OnePlus 7 Pro

Onder de motorkap zit de Snapdragon 710, in combinatie met 4GB, 6GB of 8GB aan werkgeheugen. Qua opslaggeheugen kun je kiezen uit 64GB of 128GB. Het toestel heeft een 6.53-inch 1080p scherm, een 48-megapixel camera van Sony en een 16-megapixel selfiecamera. In het scherm zit tevens een vingerafdrukscanner verwerkt. Een headphone jack en een 3765 mAh batterij met OPPO’s VOOC 3.0 maken het pakketje af.

Al met al een zeer potent toestel dus, maar de prijzen maken het al helemaal een verbluffende deal: de Realme X kost omgerekend 220 dollar. Het duurste model met 12GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen? Slechts 260 dollar.

Wat een deal

Al met al komt de link met OPPO en OnePlus duidelijk voren. Het design van de nieuwste OnePlus toestellen, letterlijk de technologie van OPPO: de Realme X leent duidelijk van zijn grote broers. Dat levert een redelijk uniek toestel op, zonder directe concurrenten in zijn prijssegment. Enkel Xiaomi gaat zo ver qua prijs/specs-verhouding.

Toestellen als de OnePlus 7 Pro en Pixel 3A zullen ongetwijfeld beter zijn. Maar met een prijskaartje van 220 dollar ga je je toch afvragen of je daarvoor twee tot drie keer zoveel voor wilt neertellen. Sterker nog, voor de prijs van een iPhone XS Max kun je vier keer de Realme X kopen. Een high-end toestel met alles wat de doorsnee consument nodig heeft.

Het slechte nieuws? Dit toestel zal vooralsnog enkel in China en India uitkomen, op 20 mei. In Nederland kun je gelukkig wel de OnePlus 7 Pro aanschaffen binnenkort.

Reageer op artikel:
Realme X onthuld: verbluffend goedkoop broertje OnePlus
Sluiten