Ilona Braam
Ilona Braam Tech 1 dec 2018

“Chinees bedrijf bemachtigt sneaky Samsung OLED display tech”

Het is geen geheim dat de smartphonewereld een behoorlijk competitieve omgeving is, waarin de strijd om als eerste met de beste tech te komen onophoudelijk doorgaat. In die wereld staat Samsung bekend om zijn display technologie en andere smartphonemakers lijken de tech maar al te graag in handen te willen krijgen. Volgens de laatste berichten zou het een Chinees bedrijf ook daadwerkelijk gelukt zijn, dankzij de CEO van Toptec Co Ltd en acht Toptec medewerkers. Deze worden nu als gevolg aangeklaagd door Samsung.

Documenten doorgespeeld via lege vennootschap

Toptec is één van Samsung’s leveranciers, maar het lijkt erop dat ze sneaky ook tech van Apple’s grote concurrent door hebben gespeeld naar derden. Het zou gaan om de curved-edge OLED display technologie, die we kennen van de Galaxy smartphones. De negen Toptec mensen zouden een bedrijf hebben opgericht dat alleen op papier bestaat en via dat bedrijf documenten hebben ontvangen met betrekking tot display panelen van Samsung Display. Vervolgens zou het bedrijf deze documenten samen met 3D laminering technologie hebben verkocht aan een Chinees bedrijf.

Samsung Galaxy S9

Samsung geschokt door onthulling

Als het inderdaad waar is, is het behoorlijk zuur voor Samsung. De tech gigant zou namelijk zo’n zes jaar bezig geweest zijn met het ontwikkelen van de display technologie en daarbij zou het zo’n 38 ingenieurs en 134 miljoen dollar hebben gekost. Het bedrijf  laat in een gesprek met Bloomberg weten geschokt te zijn door de onthullingen met betrekking tot de zaak.

Maar hoewel het ongenoemde Chinese bedrijf nu mogelijk in bezit is van de OLED technologie, is Samsung alweer verder gegaan met de volgende doorbraak. Niet al te lang geleden onthulden ze namelijk hun nieuwe Infinity O display, dat gebruikt zal gaan worden in een aankomend opvouwbaar toestel: de Galaxy F. Volgens het Zuid-Koreaans Yonhap News Agency zou het toestel vanaf maart 2019 beschikbaar moeten zijn en met een behoorlijke vanafprijs te komen van 1.770 euro.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Engadget

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
“Chinees bedrijf bemachtigt sneaky Samsung OLED display tech”
Sluiten