Lasergamen 2.0: Recoil brengt Call of Duty naar je achtertuin

Dankzij augmented reality kun je nu overal lasergamen. Inclusief digitale barricades, airstrikes en andere innovatieve extraatjes. Maak kennis met Recoil. Move over Nerf!

Recoil: augmented reality brengt gevechten tot leven

Pokémon Go maakte augmented reality vorig jaar in een klap mainstream. Een digitale laag over de echte wereld plaatsen: volgens Apple is het de volgende grote techrevolutie.

Maar wat nou als je meer van de schietgames bent? Digitale beestjes vangen is verslavend, maar voor schietpartijtjes à la Call of Duty moet je binnen je vertier zoeken.

Recoil gaming augmented reality

Treur niet langer, want Recoil gaat daar veranderingen in brengen. Met behulp van een wi-fi hub kun je elke omgeving omtoveren tot een slagveld met een diameter van 75 meter. Maximaal vijftien spelers kunnen springen, duiken en elkaar overhoop schieten.

Dat doe je met een plastic geweer waarin je een smartphone kunt klikken. Het is immers een augmented reality-spel. Oftewel: zet snipers neer die je helpen, bouw barricades en roep air strikes op die je tegenstanders het leven zuur maken.

3D-audio zorgt voor intense speelervaring

De starterset bevat twee Rk-45 Spitfire geweren en de eerdergenoemde wi-fi hub. Voor je kunt beginnen moeten spelers de bijbehorende Recoil-app installeren. Die kun je zowel in de App Store als de Play Store vinden. Oftewel, Android en iOS.

Vervolgens is het tijd om je oordopjes in te doen, want dan merk je pas de kracht van de app. Schiet iemand met zijn plastic geweer op je? Dan hoor je via je oordopjes ook echt van die kant schietgeluiden. 3D-audio is een belangrijk onderdeel van het spel.

Op het scherm van je smartphone zie je hoeveel health en ammo je nog hebt. Ook is er een klein kaartje waarop het speelgebied te zien is. De leider van het spel stelt de regels in. Hoeveel rondes speel je, welke power-ups mogen er gebruikt worden, etc.

Tof, maar prijzig

De eerste reviews zijn zeer positief. Men vergelijkt het met lasergamen, maar dan nog spannender. Augmented reality en 3D-audio zorgen ervoor dat je echt midden in het spel zit. Bovendien is het zeer makkelijk om op te zetten.

Recoil Augmented reality Call of Duty

Helaas is Recoil voorlopig nog niet in Nederland beschikbaar. Ook is het allemaal vrij prijzig. Voor rond de honderd euro heb je een startersset. Om het echt spannend te maken zul je er nog losse geweren bij moeten kopen. Een pistooltje kost omgerekend vijftig euro, een geweer tachtig euro.

Maar hé, dat mag de pret niet drukken. Een paar rondes lasergamen is ook allesbehalve goedkoop. Ach, je hebt nog even de tijd om te sparen, want voorlopig is Recoil nog niet in Nederland beschikbaar. Tot dan kun je alle nieuwe Pokémon gaan vangen in Pokémon Go. Check ook onze favoriete Nerf-guns!

Reageer op artikel:
Lasergamen 2.0: Recoil brengt Call of Duty naar je achtertuin
Sluiten