Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 28 jun 2018

Recoil tovert jouw omgeving om tot een shooter

Een paar maanden geleden schreven we er voor het eerst over: Recoil. Het is een jeugddroom van mij die uitkomt. Het is een systeem dat het mogelijk maakt om een soort First Person Shooter in je eigen buurt te beleven. En vanaf nu kun je het ook daadwerkelijk spelen.

Recoil is leuk voor kinderen en op kantoor

Nu kan ik het me voorstellen dat een volwassen man niet snel door zijn eigen buurt gaat rennen met een plastic pistool, maar wanneer je een groot kantoor hebt, dan kun je dit best goed binnen gaan doen op en vrijdagmiddagborrel.

Wil je het voor je kinderen halen? Houd er dan wel rekening mee dat zij een smartphone moeten hebben, want Recoil werkt met een telefoon en een speciale Wi-Fi hub. Deze Wi-Fi hub heeft een bereik van zo’n 75 meter waar de spelers zich in moeten bevinden. Ideaal dus voor de camping op de zomervakantie.

Met de app kan de game worden gestart en via GPS en Bluetooth kan elke speler zien waar de tegenstanders zich bevinden. Alle info wordt op het scherm van de smartphone gedeeld waaronder je levensbalk, het aantal kogels waar je over beschikt en andere details die je nodig hebt om te overleven. Het is dus een game in het echt.

Recoil

Om Recoil te spelen heb je een startersset nodig, die bestaat uit een Wi-Fi hub en een tweetal pistolen. Deze set krijgt een adviesprijs van 149,99 euro. Een los wapen in de vorm van de Rogue Rifle kost 79,99 euro en voor een Spitfire Pistol (die bij de starterskit zit) betaal je los 59,99 euro. Het is dus geen goedkoop speelgoed, maar als het in de praktijk net zo tof is als het in de theorie klinkt, dan is dat het waard.

Reageer op artikel:
Recoil tovert jouw omgeving om tot een shooter
Sluiten