Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 23 jul 2018

We gingen aan de slag met Recoil: Lasergamen in je eigen buurt

Spelen met nep wapens is iets dat kinderen van jongsafaan aanspreekt. Zelf heb ik toen ik jonger was regelmatig met kinderen uit de buurt ‘oorlogje’ gespeeld, warbij we met nep wapens op elkaar schoten om zo te bepalen wie het beste was. Toen had je ook al speciale sets waarmee je soort van kon lasergamen, maar dat werkte eigenlijk nooit. Het is inmiddels 2018 en nu heb je speelgoed genaamd Recoil. Het is lasergamen in je buurt zoals ik daar bijna dertig jaar geleden alleen maar van kon dromen.

Recoil is lasergamen in je eigen buurt

Ik heb een paar dagen gespeeld met Recoil, samen met mijn twee kinderen van acht en zes. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van de starterset die zo’n 150 euro kost. Daarvoor krijg je een wifi-hub en een tweetal guns en kun je gaan spelen.

Recoil

Om van Recoil gebruik te maken heb je echter nog iets anders nodig: een smartphone. Nu hebben mijn kinderen dat nog niet, dus moest ik gebruik maken van mijn eigen telefoon en de telefoon van mijn vrouw. Op die telefoon download je een app en koppel je die vervolgens aan de wifi-hub en kan het spel beginnen.

Recoil

Op die app kun je zien hoeveel kogels je hebt, hoe het er met je health voorstaat, waar de vijanden zich bevinden op de minima en waar pickups zijn om daarmee gebruik te maken van speciale wapens. Buiten dat is het idee gewoon simpel: je gebruikt je pistool, richt op je tegenstander en opent het vuur. Het wapen geeft een toffe trilling als je vuurt en via de app krijg je dan te horen of je je tegenstander raakt of niet.

Recoil

Het speelveld is redelijk groot. Vanaf de hub kun je in een straal van zo’n veertig meter lopen totdat de app aangeeft dat je je buiten het speelveld begeeft. In mijn geval deed ik het dus in mijn buurt en bleken auto’s uitstekende schuilplekken te zijn. Maar Recoil komt waarschijnlijk nog beter tot zijn recht wanneer je het in een park speelt en je goed kunt verstoppen.

Eigenlijk moet je daarbij ook wel eerlijk zijn dat je Recoil met meer dan twee spelers gespeeld moet worden om zo een verrassingseffect te krijgen. Maar dan heb je dus meer guns nodig, die je los er bij moet kopen en dus ook meer smartphones. Daarmee is dit dus speelgoed dat maar een beperkte groep te gebruiken is. Het is voor kids met een smartphone en die kapitaalkrachtig genoeg zijn om dit aan te schaffen. Of heel goed zijn om hun ouders lief aan te kijken.

Recoil is nu beschikbaar. Toch liever een Nerfgun? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
We gingen aan de slag met Recoil: Lasergamen in je eigen buurt
Sluiten