Red Dead Online introduceert op 10 september de specialist rollen

Een jaar geleden kwam Red Dead Redemption 2 op de markt. Tot op de dag van vandaag is het een game die ik zonder twijfel van harte kan aanraden. Een paar maanden na de release van de game kwam Red Dead Online, de online modus van de game. In eerste instantie werd deze in een zogenaamde beta-fase geïntroduceerd en had zo zijn beperkingen. Door telkens nieuwe dingen toe te voegen werd de online modus steeds beter en uiteindelijk is de game nu uit de beta-fase. En volgende week is het tijd voor de volgende stap in het online avontuur met de nieuwe rollen.

De Red Dead Online-rollen komen er aan

Rockstar games heeft al een paar keer gesproken over de nieuwe specialist rollen, maar heeft nu echt veel informatie vrijgegeven. Er zijn drie verschillende varianten waar je uit kunt kiezen en elke rol heeft verschillende uitdagingen en voordelen. Er zijn er drie in de vorm van de Bounty Hunter, de Trader en de Collector. Met elke rol verdien je automatisch Role XP wanneer je de activiteiten van een rol voltooit: wanneer je op een premie jaagt, verdien je Role XP voor de Bounty Hunter; wanneer je een collectible vindt krijg je Role XP van de Collector enzovoorts. Role XP telt mee in je progressie door 20 Role Ranks. Je zult elke 5 niveaus een nieuw niveau van onderscheid bereiken: Novice, Promising, Established en Distinguished. Rockstar games beschrijft de rollen en de mogelijkheden als volgt.

Red DEad Online
Bounty Hunter (Bron: Rockstar Games)

Bounty Hunters

We beginnen in Red Dead Online qua rollen met de Bounty Hunters. Bounty Hunters met vergunning kunnen werk vinden door premieborden te bezoeken die in de buurt van advocatenkantoren staan, net als postkantoren en treinstations in de hele staat. Er is geen tekort aan criminelen die moeten worden aangepakt en de targets variëren in moeilijkheid, van alleen handelende criminelen van laag niveau tot beruchte bandieten met gewapende beveiliging en een waakzaam oog. Het opnemen tegen een gewapende bende of het berechten van meerdere targets wordt gemakkelijker gemaakt met de hulp van een Posse, waarvan elk lid een deel van de uiteindelijke premie verdient. Vergeet niet dat het meenemen van een levend doelwit een grotere beloning oplevert.

Boutny Hunter (Bron: Rockstar Games)

Het bereiken van de Bounty Hunter Rank 12 brengt de mogelijkheid om andere spelers met hoge premies van $20 neer te halen. Bounty Hunters worden via een uitnodiging op de hoogte gebracht van de kans om een wanted speler op te sporen wanneer ze in de buurt zijn in een geordende achtervolging. De gezochte speler moet ontsnappen (of zich overgeven) binnen de toegestane tijd en wanneer hij of zij gevangen is bestaat de mogelijkheid om te ontsnappen of vluchten. Als de Bounty Hunter het doelwit levend oplevert, ontvangen deze een prijs terwijl de crimineel vastzit.

Trader

De tweede rol in Red Dead Online is de Trader. Je vertrouwde kampgenoot, Cripps, droomt er al lang van om een handelspost te starten en jij gaat hem helpen om dit te bereiken – door een partner te worden in het nieuwe Cripps Trading Company. Door Cripps levenslange ervaring met het werken met dierlijke materialen te combineren met je eigen skills op het gebied van jagen en beveiliging, beschik je over de perfecte ingrediënten om een bloeiend bedrijf te ontwikkelen.

Trader (Bron: Rockstar Games)

Als je eenmaal hebt ingestemd om Cripps te helpen, kun je van start gaan met het ombouwen van je kamp tot een business door items voor Cripps te vinden om deze vervolgens om te zetten in verkoopbare goederen. Een investering van 15 Gold Bars voor een Butcher’s Table zorgt ervoor dat je bedrijf van start kan gaan, terwijl alle PlayStation 4-spelers de Butcher’s Table gratis ontvangen.

Wanneer je up and running bent, zul je Cripps voorzien van materialen door op dieren te jagen – pelzen en karkassen van hoge kwaliteit zullen betere opbrengsten opleveren. Je zult ook de Resupply Missions aangaan om extra benodigdheden te verwerven met enigszins ongure praktijken. Eenmaal voorzien, zal Cripps beginnen met het omzetten van de materialen in verkoopbare goederen, die vervolgens kunnen low-risk kunnen worden verzonden voor een lokale levering óf over grote afstanden voor een premie.

Trader (Bron: Rockstar Games)

Verbeter de opbrengsten van het jagen met een Hunting Wagon voor grotere afstanden, of upgrade je Delivery Wagon voor grotere verkopen. Naarmate de zaken lekker gaan, en je aanwezigheid beken wordt op de markt, kan je concurrentie jaloers worden op je succes dus houd een oogje in het zeil voor invallen in je kamp. Naarmate de handel groeit, overweeg je misschien om een kamphond aan te schaffen van Wilderness Outfitters. Niet alleen zijn honden geweldige kampgenoten voor alle spelers, maar kan een Trader van voldoende rank kzijn hond leren waarschuwen voor aanvallen.

Collector

De laatste rol in Red Dead Online is de Collector. Zoek de mysterieuze, reizende verkoopster Madam Nazar om de Collector’s Bag te kopen en ga van start met het Collector-rol. Door met succes alle 54 verborgen speelkaarten in GTA Online te verzamelen, kun je afzien van de vooraf gemaakte kosten van de Collector’s Bag en krijg je deze gratis. Anders kost het je 15 Gold Bars voor toegang tot het verzamelen en verkopen van zeldzame items.

Collector (Bron: Rockstar Games)

Met behulp van Madam Nazar, kun je de de wereld verkennen en waardevolle schatten vinden, of het nu gaat om weggegooide Tarot-kaarten in verlaten kampen, begraven schatten opgegraven met je vertrouwde schop, verborgen familiestukken en meer.

Verzamel individuele stukken en verkoop ze rechtstreeks aan Madam Nazar, óf verzamel complete sets voor een hogere verkoopprijs. Naarmate je vordert, ontgrendel je betere zoekvaardigheden; meer handige hulpmiddelen zoals een metaaldetector; voordelen zoals verhoogde draagkracht; de mogelijkheid voor je paard om kruiden te plukken en deze direct aan je door te geven en meer.

Collector (Bron: Rockstar Games)

Kortom, genoeg te beleven straks in Red Dead Online. De update komt op 10 september uit. Heb je de game nog niet? Scoor hem dan hier. Wil je meer lezen over de Red Dead Redemption 2? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Red Dead Online introduceert op 10 september de specialist rollen
Sluiten