Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 februari 2019

Red Dead Online krijgt nieuwe features en verbeteringen

Een maand na de release van Red Dead Redemption 2 verscheen de online versie van de game in de vorm van Red Dead Online. Sinds de lancering wordt dit een beta genoemd, wat aangeeft dat het een work-in-progress is. Ontwikkelaar Rockstar Games is tijdens deze periode aan het zoeken wat werkt voor hen en ook wat vooral niet werkt. Om de zoveel tijd worden er verbeteringen doorgevoerd en op 26 februari kunnen spelers van Red Dead Online een grote update verwachten.

Grote update in Red Dead Online

Eén van de problemen waar de community nu mee te maken heeft is het gedrag van spelers. Er zijn genoeg gamers die zich iets te veel bezig houden met het afmaken van andere spelers. Daar wil de ontwikkelaar iets aan doen. Met de update zie je straks alleen nog de spelers op de kaart die zich binnen een afstand bevinden van 150 meter. Zo is de kans kleiner dat je van een afstand wordt uitgejaagd. Daarnaast kunnen spelers die crimineel gedrag vertonen worden opgejaagd door NPC Bounty Hunters. Hoe bonter je het maakt, hoe groter de kans is dat je wordt opgejaagd. Dit is alleen zo als je andere spelers lastig valt.

Red Dead Online

Verder komen er diverse Daily Challenges. Als je die voltooit, scoor je gold Nuggets en XP om jezelf te verbeteren. Deze uitdagingen variëren van het zoeken naar kruiden, het verkopen van items, het jagen op- en villen van dieren, schuilplaatsen opruimen, feuds winnen en nog veel meer.

Tot slot heeft de ontwikkelaar laten weten dat er diverse tweaks worden aangepast, zoals de nauwkeurigheid van bijvoorbeeld de Varmint Rifle. Ook wordt het bereik van de voice chat verminderd zodat deze alleen werkt op korte afstand.

Mocht je zelf tegen dingen aanlopen die je niet bevallen, dan nodigt de ontwikkelaar je uit om zelf feedback te gaan geven. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Red Dead Online krijgt nieuwe features en verbeteringen
Sluiten