Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 14 mei 2019

Red Dead Online verlaat zijn betastatus: dit zijn de plannen

Red Dead Online is de online modus van Red Dead Redemption 2. De modus werd eind vorig jaar uitgebracht. Toen de online modus werd gelanceerd, was het duidelijk dat het een work-in-progress zou gaan worden. Ontwikkelaar Rockstar Games benoemde het zelf als een beta. In een lange periode zou de ontwikkelaar er alles aan doen om de verschillende fouten uit de game te halen en nieuwe content toe te voegen die daadwerkelijk de game beter zou maken. Vandaag is er een mijlpaal behaald: de game verlaat zijn zogenaamde betafase en wordt nu als een volwaardige modus gezien.

Nieuwe content voor Red Dead Online

Betekent dat dat de game nu perfect is? Zeker niet. De ontwikkelaar blijft het zien als een project dat altijd in ontwikkeling is. Maar er is nu genoeg goede content om je mee te vermaken. Tegelijkertijd zijn er duidelijke plannen voor de aankomende tijd, te beginnen met een nieuwe update die vandaag is uitgebracht. Daarmee krijg je toegang tot een aantal nieuwe co-op missies. Deze vervolgt het verhaal rondom Jessica LeClerk en haar zoektocht naar de waarheid naar de moord op haar man.

Verder zijn er een paar nieuwe Free Roam Missions die personages introduceert die je kent van het verhaal uit Red Dead Redemption 2. Ook zijn er meer Dynamic Events die je tegenkomt. Er zijn verschillende personages in de wereld te vinden die jou hulp kunnen gebruiken. En als je iets rustigers wilt gaan doen, dan kun je in verschillende plekken in de wereld nu online een potje poker te gaan spelen.

Red Dead Online

Mocht je iemand willen zijn die de wereld van Red Dead Online wil beleven zonder de hele tijd afgeknald te worden, dan kun je in het Player Menu kiezen voor een Defensive playing style. Daarin word je minder lastig gevallen door andere spelers en kun je gaan jagen of gaan vissen zonder problemen. Je bent echter niet onkwetsbaar. Als iemand echt een hekel aan je hebt, kan die persoon je alsnog afmaken, maar dan zonder auto aim, melee of een execute aanval. Bovendien wordt de aanvaller gestraft wanneer hij een verdediger aanvalt. Je hebt ook de Offensive playing style, wat eigenlijk de standaard stijl is zoals je die nu kent.

Red Dead Online

Naast deze aanpassingen is er ook al bekend gemaakt wat we de aankomende tijd kunnen verwachten. Op 21 mei komen er nieuwe Free Roam missies en in de weken daarna verschijnen er een paar nieuwe modi. En in de zomer staat er nog een grote update gepland.

In die update kunnen de spelers een rol gaan kiezen die zij willen vervullen. Je kunt bounty hunter gaan worden en jagen op criminelen. De rol van collector op je nemen om schatten te zoeken. Of een trader gaan zijn en spullen in een kamp kunnen verkopen. Elke rol geeft bepaalde gameplaymogelijkheden.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Red Dead Online verlaat zijn betastatus: dit zijn de plannen
Sluiten