Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 7 februari 2019

Red Dead Redemption 2 is 23 miljoen keer verscheept

Red Dead Redemption 2 is één van de grootste games die in 2018 is uitgebracht. De game was een reden voor veel andere uitgevers om hun games te vervroegen om juist uit te stellen. De angst was er dat iedereen Red Dead Redemption 2 zou kopen, waardoor er geen geld overbleef om andere titels aan te schaffen. En Rockstar Games heeft nu bekendgemaakt dat de andere partijen daar best wel eens gelijk in hadden kunnen hebben. Red Dead Redemption 2 is inmiddels al 23 miljoen keer verscheept.

Red Dead Redemption 2 is een grote hit

Verscheept is een soort boekhoudkundige benaming. Het is niet zo dat er 23 miljoen exemplaren zijn verkocht, maar zoveel is er naar de winkel verstuurd. Vaak is het wel zo dat die exemplaren dan uiteindelijk overgaan naar een consument. Maar mocht er opeens iets misgaan, dan zouden winkeliers de games nog eventueel terug kunnen sturen.

Red Dead Redemption 2 Cheats

De laatste keer dat we een getal hadden gehoord van de ontwikkelaar was in november. Toen waren er 17 miljoen exemplaren verscheept naar de winkel. Daarmee is de game natuurlijk lang niet zo succesvol als GTA 5, de vorige grote game van ontwikkelaar Rockstar Games. Maar als je het vergelijkt met de eerste Red Dead Redemption is het een grote stap vooruit. Van die game zijn er in totaal 15 miljoen exemplaren verkocht. GTA 5 is overigens inmiddels al over de negentig miljoen exemplaren heen.

Daarnaast is Red Dead Redemption 2 volgens de de NPD Group, die in de Verenigde Staten de verkoopcijfers van games bijhoudt, de best verkochte game van het jaar. Wat dat betreft zou je denken dat iedereen blij is. Toch hadden aandeelhouders er meer van verwacht, waardoor het aandeel omlaag ging.l

Red Dead Redemption 2 is nu beschikbaar op de PlayStation 4 en Xbox One. Wil je meer lezen over de game? Lees dan hier onze review.

Reageer op artikel:
Red Dead Redemption 2 is 23 miljoen keer verscheept
Sluiten