Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 15 mei 2019

Red Dead Redemption 2 en GTA V doen het enorm goed

Red Dead Redemption 2 is één van de grootste games die vorig jaar is uitgebracht. En dat is ook terug te zien in de verkoopcijfers van de game. In de laatste financiële cijfers van het bedrijf liet de uitgever weten hoeveel Red Dead Redemption 2 en GTA 5 is verkocht.

Red Dead Redemption 2 en GTA 5 doen het goed

De teller van van Red Dead Redemption 2 staat inmiddels op 24 miljoen exemplaren verscheept. Dat is een term die vaak wordt gebruikt in financiële cijfers en gaat er om dat die producten naar de winkels worden verstuurd. Ze zijn dus nog niet verkocht en kunnen ook in voorraden terechtkomen. Toch is het een aantal waar de uitgever blij mee is en de game verkoopt naar verwachtingen.

Red Dead Redemption 2

Ook GTA 5 blijft lekker gaan. De game is al één van de best verkochte games ooit en heeft inmiddels meer dan 110 miljoen exemplaren verscheept naar de winkel. Daarmee staat de game op de derde plek van beste games ooit. De eerste plek is nog altijd voor Tetris, gevolgd door Minecraft met respectievelijk 170 en 154 miljoen verkochte exemplaren. Achter GTA 5 vinden we overigens Wii Sports met 83 miljoen en PlayerUnknown’s Battlegrounds met 50 miljoen verkochte exemplaren. Een game als Fortnite ontbreekt hier, omdat die game natuurlijk gratis te downloaden is.

GTA 5 PlayStation 5

Vergelijk je GTA 5 met de andere games in de serie, dan is het verschil enorm groot. Grand Theft Auto: San Andreas is de tweede best verkochte game in de serie met 27,5 miljoen verkochte exemplaren. Vervolgens komt GTA IV met 25 miljoen games, gevolgd door Vice City en GTA 3 met respectievelijk 20 en 17,5 miljoen verkochte exemplaren.

Met die cijfers is ook meer duidelijk hoe groot het succes van Red Dead Redemption 2 eigenlijk is. De game kun e scharen in het rijtje van Skyrim en de betere Call of Duty-games qua verkoopsucces. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Red Dead Redemption 2 en GTA V doen het enorm goed
Sluiten