Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 25 okt 2018

Red Dead Redemption 2 Review: Een game zoals je nooit eerder hebt gespeeld

#3 De schitterende gamewereld

De wereld van Red Dead Redemption 2 is bovendien lekker groot. Wellicht minder groot als die van GTA 5, maar je hebt dan ook geen sportwagens om van A naar B te scheuren. Je doet alles per paard. Als de afstand te groot wordt, dan kun je gebruik maken van de koets om tegen betaling snel naar een ander station te reizen of later in je kamp een fast-travel optie vrij spelen, maar in de praktijk heb ik dat eigenlijk nauwelijks gedaan. De reis is vaak net zo mooi als de bestemming en zo is het totaal geen probleem dat je tien minuten achter op je trouwe viervoeter zit.

En intens mooi

Terwijl je dan rondrijdt, kan je genieten van de pracht en praal die je voorbij komt. De wereld van Red Dead Redemption 2 is ongekend mooi en gevarieerd. De ene keer rijd je over de prairie, de keer daarop zit je in de moerrassen en dan ga je weer jagen op een cougar in de bergen. En elk stukje van de wereld die je bezoekt is fantastisch. Meer dan eens ben ik naar een hoog punt gaan lopen om van daaruit te genieten van de omgevingen.

Red Dead Redemption 2

En gedetailleerd

Het knappe daarbij is dat de ontwikkelaar geen consessies heeft gedaan op het gebied van details. Zo groeien er overal planten, zijn er stenen te vinden, zijn bossen zeer rijk, stromen er beekjes, zijn er verschillende kruiden die je kunt oppakken, kom je verschillende dorpen en uiteindelijk een grote stad tegen, zijn er ruïnes te vinden, verlaten hutten waar soms de meest vreselijke dingen zijn gebeurt en ga zo maar door. Overal waar je komt is er wel iets te ontdekken.

En verschillende weertypes

Tot slot heb je nog te maken met de verschillende weertypes. Het ene moment bevind je je overdag aan een meer om te gaan vissen, terwijl je een paar minuten daarna met een enorme onweersbui te paard richting je kamp rijdt. In de nacht is de wereld met volle maan prachtig en in de ochtend krijg je fantastische lichteffecten voorgeschoteld wanneer je door een mistig moeras rijdt. Het is ongekend hoeveel variatie er in zit en hoe belachelijk mooi het allemaal is.

Red Dead Redemption 2

Missies die je moet doen zijn boeiend

Elke missie die ik heb gespeeld, was de moeite waard. Misschien dat ik een iets te roze bril op heb en er te veel lol aan heb beleefd, maar ik kan me echt geen missie herinneren waarvan ik dacht dat het verloren tijd was. Ook zijn missies herspeelbaar, mocht je alle challenges te willen voltooien en zo een goede score neer te zetten.

De wereld leeft

Daarnaast is het enorm indrukwekkend om te zien hoe de wereld leeft. Terwijl je rondrijdt kom je om de zoveel kilometer wel iets tegen. Denk daarbij aan een ontsnapte gevangene die vraag om de kettingen waar hij aan vast zit kapot te schieten, een jager die op zoek is naar een speciale prooi of een overval die gaande is. Jij kunt bij alles bepalen of je wilt helpen, negeren of de situatie voor je eigen voordeel in te zetten. Zo kwam ik op een gegeven moment twee mensen tegen die net een overval hadden gepleegd en probeerden een kluis te openen. Zonder al te veel twijfels knalde ik ze beiden af, en blies ik de kluis met een dynamiet staaf open, om er uiteindelijk met zo’n vijftig dollar vandoor te gaan.

Klik op volgende om naar stap #4 te gaan

Reageer op artikel:
Red Dead Redemption 2 Review: Een game zoals je nooit eerder hebt gespeeld
Sluiten