Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 20 aug 2020

Red Dead Redemption 2 verdwijnt alweer van de Xbox Game Pass

Dat de Xbox Game Pass een fijne service is, dat hebben we al regelmatig laten weten. Je kunt aan de slag met zo’n beetje elke game die Microsoft op dag één uitgeeft en diverse grote games van andere ontwikkelaars, waaronder Red Dead Redemption 2.

Maar wanneer het op games van andere ontwikkelaars aankomt, is het zo dat je die niet oneindig op de service kan gaan spelen. Want vanaf 7 september is Red Dead Redemption 2 niet meer speelbaar via de Xbox Game Pass.

Red Dead Redemption 2 weg van de Xbox Game Pass

Red Dead Redemption 2 verscheen in mei van dit jaar op de Xbox Game Pass en is zodoende in september vier maanden op de service beschikbaar geweest. Daarmee lijkt het er op dat het een zelfde soort deal was als met GTA 5. Die game werd in januari van dit jaar op de service gedropt en verdween vervolgens in mei. Mocht je de game nog altijd spelen, dan is het te hopen dat er rond die tijd een goede aanbieding komt om de game te kopen en zodoende verder te gaan met het avontuur. Want dit is een game die je niet even in een uurtje of tien uitspeelt. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de uitgebreide multiplayermodus van de game.

Red Dead Redemption 2
Blijft een heerlijke game (Afbeelding: Rockstar Games)

Met het vertrek van de game op de Xbox Game Pass hopen we tegelijkertijd ook dat Microsoft een andere grote titel pakt om de service aan te prijzen buiten hun eigen catalogus om. Op die manier heb je een extra reden om je abonnement om de service te behouden. Dit naast het feit dat er aankomende tijd heel veel andere games komen, zoals je hier kunt lezen.

Nog snel beginnen

Mocht je Red Dead Redemption 2 nog niet hebben gespeeld, dan lijkt het handig om dit weekend leeg te maken en er mee los te gaan. Of koop hem hier en dan heb je alle tijd van de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Red Dead Redemption 2 verdwijnt alweer van de Xbox Game Pass
Sluiten