Milton Broen
Milton Broen Fotografie 11 dec 2015

Red komt met de indrukwekkende Scarlet-W; een relatief betaalbare 5K-videocamera

Een video schieten met de kwaliteit van een echte Hollywood-film wordt door de jaren heen steeds goedkoper. Waar studio- en filmcamera’s eerder nog tienduizenden tot zelfs honderdduizenden euro’s kosten, staat Red bekend om hun professionele camera’s voor een relatief betaalbare prijs. Red maakt het kopen van high-end apparatuur echter nóg wat interessanter met hun nieuwe Scarlet-W.

5K-camera voor een relatief betaalbare prijs

Een goede 5K-camera is een stuk prijziger dan je zou denken. Red probeert deze fantastische resolutie voor een betaalbare prijs beschikbaar te maken voor een breder publiek. Nou ja, de prijs van Red’s nieuwste camera, de Scarlet-W, is nog steeds niet voor iedereen weggelegd. Deze prachtcamera kost namelijk ‘maar’ 10.040 euro. Dit klinkt als een hoop geld, maar valt in verhouding gigantisch mee.

In huis halen?

De camera schiet RAW videobeelden in 5K en is voorzien van de bekende Dragon Sensor. Scarlet-W kan uiteraard in slow-motion filmen. Hierin kan-ie 60 fps op 5K, 150 fps op 4K en zelfs 300 fps op 2K filmen! De Scarlet-W zit qua prijs precies tussen de Red 6K Epic en de onlangs gelanceerde Red 4K Raven in. Red’s Scarlet-W en eventuele opzetstukken voor je Canon- of Nikon-lenzen zijn hier te bestellen en worden vanaf februari 2016 geleverd.

Reageer op artikel:
Red komt met de indrukwekkende Scarlet-W; een relatief betaalbare 5K-videocamera
Sluiten