Milton Broen
Milton Broen 11 dec 2015

Red Nederland van haar ondergang in onderscheidende escape experience van Boom Chicago

Escape rooms worden steeds vaker het ‘slachtoffer’ van bedrijfsuitjes en verjaardagsfeesten. En Nederland loopt hier uiteraard niet op achter. Door het hele land zijn escape rooms te vinden. Mensen zijn helemaal weg van het idee dat ze worden opgesloten in een ruimte en hier uit moeten komen door het oplossen van lastige raadsels. Boom Chicago is één van de nieuwste ‘escape experience’ die ons land kent, maar naast dat de experience nieuw is, is-ie ook onderscheidend van de rest. Wij testten wat ‘m onderscheidend maakt van de rest.

Humoristische draai van Boom Chicago

Boom Chicago is al jaren bekend als een improvisatiecomedygezelschap in Amsterdam. En besloot om hun horizon te verbreden met een eigen escape experience. “Mijn beste vriend Pep Rosenfeld en ik hadden een show in Budapest en we hadden de avond vrij. Op TripAdvisor was er een zogeheten ‘escape room’ in de buurt en we hebben de gok maar gewaagd, we waren om. Inmiddels hebben we tientallen escape rooms bezocht en realiseerde ik me dat we bij Boom Chicago alles in huis hebben om er zelf één te beginnen. We hebben de acteurs, muzikanten, schrijvers en technici. De volledige ervaring is voorzien van high-tech, maar ook low-tech raadsels waardoor het voor een uitdagende ervaring zorgt,” aldus oprichter Andrew Moskos.

In het verhaal van de escape room is Boom Chicago een dekmantel voor wat ze daadwerkelijk zijn; een geheime organisatie die zich bezighoudt met alle belangrijke gebeurtenissen uit het verleden. Deze gebeurtenissen proberen ze te voorkomen en daarin speel jij de hoofdrol. Je moet samen met jouw vrienden, familie of collega’s ervoor zorgen dat de missie die je vanuit het hoofdbureau krijgt succesvol moet oplossen. En wij kunnen je alvast verklappen; dat gaat niet zonder slag of stoot. De humoristische doch serieuze wijze zoals Boom Chicago hun experience heeft neerzet maakt het een ervaring die je niet snel vergeet.

Een reis door tijd en ruimte(n)

Een verstrooide professor geeft je de instructies over wat je exact moet doen en stuurt je terug de tijd in. De hele rit is een intensieve en verwarrende tocht door tijd en ruimte. Waarin alles wat je doet invloed heeft op het heden. Wees dus alert dat je geen verkeerde moves maakt, want het verandert het heden meer dan je denkt… Gelukkig blijf je contact houden met de professor die je enkele aanwijzingen geeft als dit nodig is, want tijdreizen is niet voor iedereen gemakkelijk.

Wil je zelf deze escape experience ervaren?

Ben jij opzoek naar een escape experience waar je niet simpelweg moet uit zien te komen, maar echt mee wordt gezogen in een bijzonder verhaal. En ben je er daarnaast niet vies van om door de tijd te reizen? Dan is Boom Chicago Escape Through Time een tof uitje waar je het uiterste uit jezelf moet halen om de missie uiteindelijk succesvol te behalen. Daarnaast is het ook handig dat je wel enige kennis over Amsterdam hebt, want dan kun je de details nog beter waarderen, maar dit is echter geen verplichte. Nog geen plannen voor een familie-uitje of personeelsfeest? Dan is Boom Chicago een super toffe manier om dit te vieren. Hier vind je meer informatie.

Toekomstplannen

Heb je de escape experience gedaan en vond je het tof? Dan hebben wij goed nieuws. Wij hebben Andrew Moskos namelijk gevraagd over de toekomst van de escape experiences van Boom Chicago. En Boom Chicago is van plan om met meerdere rooms te komen. “We hebben nog twee concepten op de planning. Eén gaat over de ‘donkere’ kant van kerst waarin naar voren komt dat de Kerstman niet de lovende man is die we dachten dat hij is. En de andere gaat over een geheime projectiekamer toen het Rozentheater nog een bioscoop was,” aldus Andrew Moskos. Houd Boom Chicago dus in de gaten voor updates over hun nieuwe escape experiences.

Reageer op artikel:
Red Nederland van haar ondergang in onderscheidende escape experience van Boom Chicago
Sluiten