Reddit tipt deze 7 crypto voor 2023 en ziet P2E als trend

Crypto Robert Kroes 6 nov 2022
Leestijd: 4 minuten

Er zijn veel analisten en experts die crypto met winstpotentie tippen. Dat is interessant, maar uiteindelijk zijn het de (potentiële) kopers die de vraag naar crypto bepalen. Er zijn op internet (dus Reddit) talloze discussiegroepen te vinden over crypto en veel daarvan zitten op de ‘voorpagina van internet’; Reddit. Analisten speurden de discussies af. Wat zijn de 7 populairste crypto voor 2023 volgens die site? Wij zetten ze op een rij.

Niet verrassend: Reddit blijft de grote 3 crypto vertrouwen

Van oudsher worden Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) en Ripple (XRP) als de grote 3 in crypto gezien. Op Reddit blijkt dat dit in 2023 zo blijft. Men heeft vertrouwen in Bitcoin (BTC) met oog op de volgende halving in 2024, Ethereum (ETH) heeft in de transitie naar Ethereum 2.0 een aantal grote updates gepland, waaronder de Shanghai-update die na de Merge update wellicht de belangrijkste is. Voor Ripple (XRP) richt men zich vooral op de afloop van de procedure die de SEC aanspande.

Natuurlijk is het belangrijk om in de gaten te houden hoe de potentiële Reddit-toppers presteren. Daarom kun je op de site van Tradeincrypto.com 24 uur per dag alle live Bitcoin en cryptoprijzen volgen.

Nu we de ‘usual suspects’ voor crypto-rendement in 2023 besproken hebben is het tijd om naar de echte verrassingen te kijken.

De Reddit crypto trend voor 2023: Play to Earn (P2E)

Twee van de 4 onbekendere crypto die getipt worden zijn P2E coins.

Calvaria (RIA): P2E voor massa-adoptie

De eerste crypto is gericht op massa-adoptie. Deze blockchain game werkt met een gratis versie (die je via hun Play Store kunt downloaden) en waarbij je crypto kunt verdienen door te gamen.

Naast de gratis download is er ook een betaalde versie, en deze is momenteel in pre-sale. Tijdens de pre-sale 1 USDT kun je 100 RIA kopen. Volgens Reddit is de game erg populair en zal dit een van dé crypto in 2023 zijn.

Populaire P2E crypto: Tamadoge (TAMA) combineert game en meme

De pre-sale van Tamadoge (TAMA) is al voorbij. Deze bracht in minder dan 8 weken $19 miljoen op. In dit ecosysteem kun je gratis crypto verdienen door jouw eigen memes (Tamadoge Pets) te creëren en door te gamen. De tokenomics, usercases en aanhoudende interesse van gebruikers zorgt ervoor dat veel Reddit-gebruikers denken dat Tamadoge (TAMA) veel potentieel biedt als crypto investering in 2023.

Zoals je ziet is P2E een manier om gratis crypto te verdienen. We legden al eerder uit: er zijn meer manieren om ook in 2023 gratis cryptomunten te verdienen.

Beleggen in milieuvriendelijke crypto kan rendement opleveren

Een andere hit op Reddit is IMPT. Dit project verkoopt haar token om de carbon emissies terug te dringen. Dat dit initiatief populair is blijkt wel uit het feit dat naast Reddit ook investeerders enthousiasme tonen. De munt is pas 2 weken in pre-sale, maar haalde al $5 miljoen op.

De pre-sale verloopt in 3 etappes. In de eerste etappe verkoopt men 600 miljoen tokens voor $0,018 per stuk (hiervan is dus inmiddels meer dan de helft verkocht). Hierna verkoopt men vanaf december 660 miljoen tokens voor $0,023 per stuk, waarna men in de 3e fase $0,028 per stuk vraagt.

Vooruitlopen op pre-sales en nieuwe introducties? Dash2Trade (D2T)

Als laatste cryptomunt die op Reddit als trend voor 2023 getipt wordt bespreken we de Dash2Trade (D2T). Deze token hoort bij het project dat een dashboard heeft gemaakt waarin pre-sales van nieuwe cryptomunten te vinden zijn en waar men ook deelt welke crypto op welke beurzen geïntroduceerd gaan worden.

Dit is nuttige informatie voor investeerders, want vaak blijkt dat koersen van crypto stijgen in aanloop naar introductie op een gerenommeerde beurs. Dat veel investeerders vooraan willen zitten voor die kennis blijkt, want in 24 uur tijd haalde de D2T-token al $400.000 op.

Als we op Reddit afgaan kunnen we dus in 2023 weer de nodige innovatie op crypto door zien breken. Natuurlijk is het daarbij wel zo dat de kans op een hoog rendement bij onbekendere crypto groter is, maar dat dit ook geldt voor de kans op verlies. Immers, niet elke trend wordt mainstream en als zo’n munt dan verdwijnt is jouw investering ook verdampt. We adviseren je daarom altijd jouw eigen onderzoek te doen.

Natuurlijk kan je ook eerst oefenen met het beleggen in crypto. Dit kan zelfs kosteloos en risicoloos als je een gratis account aanmaakt op virtueelbeleggen.com.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT analyses en overzichten. Uiteraard kun je ook de BTC en live cryptokoersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Bron: Techreport.com

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen