Eureka! Daarom neemt offline Netflix kijken zo weinig geheugen in beslag

Offline Netflix kijken is een perfecte uitkomst als je onderweg bent. Zo kun je toch je dagelijkse dosis aan favoriete series binnenharken. Je wilt daar zo weinig mogelijk ruimte op je apparaat aan kwijt zijn en ook niet inleveren op beeldkwaliteit. Hoe is het Netflix gelukt om beide facetten te realiseren?

Offline Netflix kijken is wat ons betreft een grandioze uitvinding. Thuis download je simpelweg wat je wilt kijken en voor je het weet ben je op de plaats van bestemming. Om offline kijken mogelijk te maken heeft Netflix voor iOS elke titel opnieuw gecodeerd. De kwaliteit van beeld werd hoger en neemt ook nog eens twintig procent minder data in.

offline Netflix kijken

Offline Netflix kijken is een feest

Hoe dat werkt? Stel dat je een aflevering van ‘The OA‘ offline wilt kijken. Zo’n aflevering bevat verschillende scènes die meer of minder data bevatten. Dat kan bijvoorbeeld liggen aan heftige actiescènes met veel special effects. Nu analyseert Netflix al deze beelden.

Vervolgens deelt het medium de afleveringen op in stukken van één tot drie minuten. Nu de magie. Zoals we net zeiden is je iPhone in staat deze beelden opnieuw te coderen. Hierdoor is het mogelijk de kwaliteit van deze stukjes te waarborgen, maar de data omlaag te krikken. Top!

Al met al kunnen we concluderen dat Netflix op de goede weg is. Het aanbod laat nog wat te wensen over, maar gelukkig zijn deze 46 titels recent aan het aanbod toegevoegd. Nu nog deze andere Netflix-functies en dan gaan we helemaal door het dak.