Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 8 aug 2017

Vijf redenen om (niet) voor een Ford Focus te kiezen

De Ford Focus is één van de toppers van de Amerikaanse automaker Ford in de compacte middenklasse. Bijna overal waar Ford actief is, wordt ook het Focus-model in de collectie opgenomen. In Europa zagen we de Ford Focus in 1998 al verschijnen en sindsdien is hij uitgegroeid tot een populaire wereldauto. Dit zijn de vijf redenen waarom je wel of juist niet voor de Ford Focus zou moeten kiezen.

Ford Focus focust op brandstofbesparing

Bij de nieuwe Ford Focus heeft Ford gefocust op allerlei manieren om de auto zo zuinig mogelijk te maken. Zo is er uiteraard een start/stop-systeem om brandstof te besparen. Hier helpt ook de betere stroomlijning aan mee.

Ford Focus Wagon
Ford Focus Wagon

Wanneer je langzaam rijdt zorgt het Active Grille Shutter systeem ervoor dat de grillventilatie open staat, zodat de motor afkoelt. Bij hogere snelheden wordt dit weer gesloten zodat de motor minder brandstof verbruikt. Verder wordt aangegeven wanneer je het beste kunt schakelen en laadt de accu alleen op wanneer dit nodig is met de Smart Regenerative Charging feature.

Ford Focus

Verfijnd rijgedrag

Met het Control Blade multi-link ophangingssysteem scheur je soepel over de weg. Het rijgedrag is rustig, maar toch direct en nauwkeurig. De auto heeft een lekkere wegligging dankzij de Torque Vectoring feature. Afhankelijk van de rijomstandigheden en het wegdek, zorgt deze voor de optimale balans van de koppel tussen de voorwielen. Hierdoor rijdt de auto zelfs tijdens het nemen van een bocht nauwkeurig.

Ford Focus
Torque Vectoring Control

James Bond zou zich niet schamen

Het uiterlijk van de Ford Focus is met elk nieuw model een stapje vooruit gegaan. Tegenwoordig heeft de auto een Aston Martin-achtige grille en zou zelfs James Bond zich niet schamen om in de auto gezien te worden. Een chic uiterlijk wordt gecombineerd met sportieve strakke lijnen. Vanaf 18.700 euro krijg je wat het uiterlijk betreft meer waar voor je geld.

Ford Focus ST-Line Red & Black
Ford Focus ST-Line

Display slecht leesbaar

Waar het uiterlijk van de Ford Focus over de jaren heen steeds stijlvoller is geworden, heeft ook het interieur een kwaliteitsboost gekregen. Het geheel ziet er elegant uit en is netjes afgewerkt. Toch zijn er wel wat minpuntjes aan de binnenkant te noemen.

Het display is helaas niet goed afleesbaar. Hoe meer veiligheidsopties je Ford Focus heeft, hoe meer informatie op het scherm wordt weergegeven. Dit kan ervoor zorgen dat het onoverzichtelijk wordt. Daarnaast is de kachel vrij laag geplaatst.

Ford Focus

Windgeruis dringt de auto binnen

Wat de motoren betreft heb je de keuze uit een 1.5 liter Ford EcoBoost benzinemotor, een 2.0 liter dieselmotor en een nieuwe 1.5 liter TDCi motor. Deze voldoen allemaal aan de Euro 6-emissienormen. De 1,5 liter Ford EcoBoost benzinemotor is goed voor 150 pk en trekt in alle omstandigheden lekker op. Bij hogere snelheden dringt er wel wat geruis van buiten de auto binnen.

De nieuwe Ford Focus is een directe concurrent voor de Volkswagen Golf. Deze heeft onlangs met de Volkswagen Golf R een ruig nieuw broertje gekregen met meer paardenkracht en een heerlijk ronkende motor. Welke bolide is jouw favoriet?

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor een Ford Focus te kiezen
Sluiten