Waarom je (niet) moet upgraden naar de iPhone Xs of Xr

Niet al te lang geleden mochten we kennismaken met Apple’s drie nieuwe iPhones. Veel mensen die met een iPhone werken, blijven ook bij een Apple smartphone met om de zoveel tijd weer een nieuwe upgrade. De vraag is natuurlijk of je nu je oude iPhone zou moeten inruilen voor een iPhone Xs, Xs Max of Xr. Dit is waar je over moet nadenken.

Upgraden van een “oude” iPhone

Als je een iPhone hebt die ouder is dan de iPhone 8 of X, is het misschien toch wel tijd om te gaan upgraden. Uiteraard zul je je redenen hebben om niet te hebben geupgrade en vorig jaar was ook wel een vreemd jaar voor Apple’s toestellen met de komst van de dure iPhone X. Dit jaar gaat het er echter niet al te veel goedkoper aan toe en als het je om de prijs te doen is en je per se een iPhone wilt, zou je voor de “budget” iPhone XR kunnen gaan. Deze is uitgerust met Apple’s nieuwe A12 Bionic chip en komt ook met de TrueDepth camera aan de voorkant.

Je zou echter ook kunnen overwegen om te upgraden naar de iPhone 8 of 8 Plus. Deze zijn een redelijk wat goedkoper dan de nieuwe modellen en komen met prijskaartjes van minimaal 689 euro en 799 euro. Voor de iPhone Xr ben je minimaal 859 euro kwijt, terwijl de goedkoopste iPhone Xs je 1159 euro kost. Hoewel de iPhone 8 toestellen niet even geavanceerd zijn als de iPhone Xr en Xs, zullen ze toch een behoorlijke upgrade zijn van wat je hebt en kun je in ieder geval aan de slag met draadloos opladen, een mooier True Tone display, 4k video en een hogere resolutie slowmotion video’s. We zouden je niet aanraden om voor de iPhone 7 te gaan, aangezien de iPhone 8 je voor een iets hogere prijs veel meer te bieden heeft.

Van iPhone 8 naar…

Als je een iPhone 8 of 8 Plus hebt is het wat minder klaar als een klontje, dat je je toestel zou moeten upgraden. Uiteraard komen de nieuwe toestellen met verbeteringen ten opzichte van je iPhone 8 of 8 Plus, maar waarschijnlijk doet je oude toestel het na een jaar nog steeds prima en is er geen dringende behoefte aan een nieuwe smartphone. De features die je misschien zouden kunnen overhalen zijn, Portrait Mode selfies, een beter uitziend OLED display met een hogere resolutie, verbeteringen op fotografisch gebied, de geavanceerde A12 Bionic chip en natuurlijk zijn er ook nog de animoji. Niemand zou er dus raar van opkijken als je voor een upgrade ging, maar je zou er ook niet dood aan gaan om het pas volgend jaar te doen.

iPhone 8
De iPhone 8 en iPhone 8 Plus

iPhone X en nu?

Als je vorig jaar een iPhone X hebt gekocht, is het een beetje zonde om dit jaar voor een nieuwe iPhone te gaan. Je krijgt namelijk hardware-technisch gezien niet ontzettend veel meer met de nieuwe toestellen. Uiteraard is de A12 Bionic chip een hele vooruitgang ten opzichte van zijn A11 broertje en is hij sneller en efficiënter geworden. Maar als we kijken naar wat je in het dagelijkse leven waarschijnlijk allemaal met je toestel doet, is de iPhone X toch ook ruimschoots snel genoeg. Daarbij heeft het toestel al een geavanceerde TrueDepth camera en biedt de iPhone Xs of Xr je geen waanzinnige verbetering met betrekking tot de fotografie.

Face ID iPhone X

Daarbij lijkt Apple toch wel wat probleempjes te hebben met de nieuwe toestellen. Zo zouden de klachten over iPhone Xs en Xs Max maar binnen blijven stromen.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Waarom je (niet) moet upgraden naar de iPhone Xs of Xr
Sluiten