Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Tech 2 jun 2019

The Lion King remake: regisseur licht kritsche vragen toe

Toen er eind vorig jaar een trailer voor de Lion King remake verscheen waren de reacties overweldigend positief. Vrijwel iedereen was wel te spreken over de eerste beelden van deze nieuwe versie. Er waren echter ook enkele critici die vonden dat de film eigenlijk helemaal geen remake nodig had. Regisseur Jon Favreau geeft nu wat toelichting.

The Lion King remake – hoe zit dat eigenlijk?

Ondanks dat remakes over het algemeen erg slecht worden ontvangen is er wel veel belangstelling voor live-action remakes van Disney klassiekers. Zo beleefde het vorige week verschenen Aladdin een geweldig openingsweekend.

Ook de aankomende nieuwe versie van The Lion King is veelbelovend. De trailers wisten namelijk veel mensen blij te maken. Het riep echter ook een aantal vragen op. Is het live-action? Of toch een soort animatie? Krijgen we zingende dieren te zien? Kunnen ze praten? En misschien nog wel belangrijker, waarom moest deze film er überhaupt komen?

In een recent interview heeft regisseur Jon Favreau deze vragen wat toegelicht. Allereerst het antwoord op de vraag of de film nou een live-action of animatie film is:

Officieel gaat het hier om een realistische computeranimatie, maar Favreau blijkt er liever geen label aan te willen hangen. Daarnaast vertelde hij over het opnieuw maken van een film die veel kijkers hoog hebben staan:

The Lion King Disney

Als laatste had hij het nog over eventuele veranderingen aan het originele verhaal:

In de aankomende Lion King film zijn onder andere stemmen te horen van Donald Glover, Seth Rogen, James Earl Jones, Keegan-Michael Key, Beyoncé, John Oliver en Billy Eichner. Het schrijfwerk werd voornamelijk gedaan door Jeff Nathanson en Brenda Chapman. De film is vanaf 17 juli 2019 in de Nederlandse bioscopen te zien. In de tussentijd kunnen we de live-action Aladdin film gaan bewonderen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
The Lion King remake: regisseur licht kritsche vragen toe
Sluiten