Elon Musk en Ivanka Trump krijgen middelvinger van regisseur The Matrix

Elon Musk en Ivanka Trump gebruiken een beroemde zin uit de film The Matrix. Dat kan regisseur Lilly Wachowski niet waarderen.

Lilly en Lana Wachowski zijn bekende namen in de filmwereld. De twee regisseerden The Matrix, toen ze overigens nog door het leven gingen als Larry en Andy Wachowski. Jaren erna kwamen onder andere V for Vendetta en Cloud Atlas van het duo op het witte doek.

Beroemde scène uit The Matrix

The Matrix-trilogie is nog steeds een begrip bij de fans. Veel iconische scènes en oneliners kunnen dan ook makkelijk worden opgelepeld. Een van die momenten is de scène waarin Lawrence Fishburne aan Keanu Reeves vraagt of hij de blauwe of de rode pil wil nemen. Met de blauwe gaat hij terug naar het normale leven en bij de rode zou hij in ‘wonderland’ blijven. Kortom: de keuze tussen zalige onwetendheid of de harde realiteit.

Er is nu ophef ontstaan doordat Elon Musk een meme van die scène uit The Matrix heeft gebruikt op Twitter. Wat de topman van Tesla daarmee bedoelt is onduidelijk. Waarschijnlijk heeft het te maken met de lockdown in de Verenigde Staten waarbij de Zuid-Afrikaan meermaals flinke kritiek uitte omdat zijn fabriek in Californië moest sluiten. Ivanka Trump reageerde op de tweet met het antwoord “Taken!”

Twitter-ruzie

Iemand die de interactie tussen de twee niet kan waarderen is maker van de film Lilly Wachowski. Zij antwoordt kort en bondig: “Fuck both of you.” Het is dus wel duidelijk dat Wachowski de twee niet erg mag. Met ruim 30.000 retweets en 155.000 likes krijgt ze behoorlijk wat steun.

The Matrix 4

Inmiddels werkt zus Lana Wachowski aan het vierde deel van The Matrix, waar ook weer Keanu Reeves (als Neo) in gaat schitteren. De opnames liggen op dit moment stil vanwege het coronavirus en staan op de planning om in juli weer hervat te worden. Als alles goed gaat, zal het vierde deel op 21 mei 2021 op het witte doek verschijnen.

Reageer op artikel:
Elon Musk en Ivanka Trump krijgen middelvinger van regisseur The Matrix
Sluiten