De originele RoboCop krijgt een vervolg (met deze regisseur)

We leven in een tijdperk van sequels en remakes. Naast franchise films als Star Wars en Avengers krijgen ook oude klassiekers steeds vaker een vervolgfilm. Denk bijvoorbeeld maar aan The Shining en Beverly Hills Cop. Een andere oude film welke nu jaren later weer een sequel krijgt is RoboCop, de beruchte cyberpunk film van Nederlandse regisseur Paul Verhoeven.

Het gaat hier om een project genaamd RoboCop Returns, dat volgens website The Hollywood Reporter geregisseerd gaat worden door Abe Forsythe. De film zal een vervolg zijn op de originele film uit 1987.

Nieuwe vervolg op Robocop in de maak

In eerste instantie was Neill Blomkamp in beeld als regisseur van het project. Hem kennen we vooral van sci-fi films als District 9 en Elysium. Blomkamp had de ambitie om samen met Ed Neumeier een vervolg te maken dat aan zou voelen alsof het door Verhoeven zelf gemaakt was. Daarnaast gingen er geruchten dat Peter Weller wederom de hoofdrol op zich zou nemen.

Ondanks dat de meeste RoboCop fans dit alles wel zagen zitten bleek het toch niet door te gaan. Blomkamp raakte namelijk betrokken bij een aankomend horror/thriller project en de studio’s hadden geen tijd om te wachten totdat hij daarmee klaar was. De regisseur gaf aan dat hij ”de film wel samen met andere fans in de bioscoop zou gaan zien”.

Gelukkig is de eerdergenoemde Ed Neumeier, die het scenario van de originele film op zich genomen heeft, nog wel bij het project betrokken. Hij gaat de film dit keer produceren, in samenwerking met Michael Miner, die ook bij enkele RoboCop films betrokken was.

Remake

In 2014 verscheen er overigens een RoboCop remake, maar die was niet succesvol genoeg om het begin van een nieuwe reeks te worden. Het titelpersonage werd deze keer vertolkt door Joel Kinnaman, bekend van de Netflix original Altered Carbon.

Reageer op artikel:
De originele RoboCop krijgt een vervolg (met deze regisseur)
Sluiten