WANT Selects: de beste outdoor- en reiskanalen op Youtube

Youtube staat bomvol interessante content. Van obscure muziekvideo’s tot survivaltips: voor ieder is er wat wils. De enorme berg aan video’s maakt het kiezen er niet makkelijker op. De komende weken helpen we je een handje door per genre vier aanbevelingen op een rijtje te zetten. Deze week: kanalen met documentaires rondom reizen en andere outdoor-activiteiten.

National Geographic

We trappen af met een voor de hand liggende optie: National Geographic. We kennen allemaal de schitterende fotografie van het blad, dat al sinds 1888 uitgegeven wordt. Ook op tv zendt het merk schitterende reis-programma’s uit. Lang niet iedereen weet echter dat National Geographic ook interessante video’s op Youtube zet. Je moet je even een weg banen door alle teasers voor tv-programma’s, maar dan heb je ook wat. Van verboden trips door Noord-Korea tot hardlopers die hun eigen beperkingen overwinnen om records te breken.

Primitive Technology

Ook een verplicht nummertje: Primitive Technology. Deze mysterieuze held upload ongeveer maandelijks video’s op Youtube. Elke keer is het resultaat even vermakelijk als mysterieus. De beste man gaat het wild in, en maakt daar allerlei bouwwerken. De ene keer maakt hij sandalen, de andere keer krijg je een compleet wapenarsenaal voor je kiezen. Altijd geldt dat hij zijn bouwsels maakt met spullen uit de natuur. Jij zou het dus ook kunnen doen. Mits je tijd hebt om halfnaakt het bos te verkennen.

Outside TV

De naam van dit kanaal vat de inhoud eigenlijk al goed samen. De focus van Outside TV ligt vooral op sport, maar ook onderwerpen als verborgen stammen en bijzondere natuurplekken komen voorbij. Dat maakt dit kanaal zo interessant. Elke dag wordt je weer getrakteerd op een korte video, vaak korter dan vijf minuten. Altijd zitten ze strak in elkaar. Outside TV krijgt bovendien iets voor elkaar wat steeds zeldzamer wordt: je krijgt dingen te zien die je nergens anders ziet. Heb je bijvoorbeeld weleens op het puntje van je stoel toegekeken hoe iemand over een touw rijdt?

TIM and FIN

Een Amerikaans koppel besloot ontslag te nemen en een jaar lang de wereld rond te gaan reizen, langs de meest exotische locaties. Gelukkig besloten ze camera’s mee te nemen. Het resultaat is het Youtube-kanaal TIM and FIN. Ze vatten het zelf treffend samen: Instagram-filters hadden deze reis geen eer aan gedaan. Daarom krijg je alles te zien, van woestijnvlaktes tot bossen vol wilde dieren. Het vlog-gehalte is misschien even wennen aan het begin, maar de locaties die ze bezoeken maakt alles goed. Ook tof: je maakt echt een reis mee, waardoor het kanaal echt een mooi geheel vormt. Aanrader!

REI: nuttige tips op Youtube

Heb je na het kijken van deze video’s zelf zin om de mooiste plekjes van de wereld te bezoeken? Dan heb je natuurlijk goede gear nodig. Gelukkig kan onze laatste aanbeveling van dit lijstje je daar meteen mee helpen. REI plaatst niet alleen interessante mini-documentaires, maar staat ook vol met handige tips, aanbevelingen en uitleg-video’s. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je de juiste kajak uitzoekt, en komen er must-haves voor je auto voorbij. Of ontdek de beste camping-recepten.

Meer vette outdoor video’s en tips ontdekken? Check dan Outdoor Manners. Of check de Want Selects van vorige week, over gaming-kanalen op Youtube.

Reageer op artikel:
WANT Selects: de beste outdoor- en reiskanalen op Youtube
Sluiten