Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 12 jun 2020

Remake van cultklassieker XIII krijgt officiële releasedatum

De remake van cultklassieker XIII had vorig jaar november moeten verschijnen, maar helaas bleef de komst van de game uit. De remake werd uitgesteld en het bleef sindsdien akelig stil rondom het project. Gelukkig is die stilte verbroken.

We zijn niet alleen voorzien van een gloednieuwe trailer met flink wat gameplay-beelden erin. We zijn ook voorzien van een nieuwe releasedatum. Op 10 november 2020 kunnen we, als het goed is, aan de slag met de remake van XIII.

XIII: de cultklassieker keert terug

XIII is een cultklassieker die bekend staat om de perfecte combinatie tussen FPS storytelling en een keiharde stripboek-stijl. Toen de game in 2003 op de PlayStation 2 verscheen werd hij al vrijwel direct geroemd. Langdurige single-player games waren uiterst zeldzaam in deze tijd. Het feit dat XIII je maar liefst 34 levels wist te bieden, was destijds dus uniek te noemen. Dat is dan ook een van de redenen waarom Microids de game opnieuw uit wil brengen. Francois Coulon, hoofd productie, zegt dan ook:

“Het idee voor deze remake kwam eigenlijk vrij natuurlijk tot stand. We zagen simpelweg dat een soortgelijke FPS-ervaring ontbrak in het huidige game-landschap. Ons doel is om het meeslepende verhaal van XIII aan een nieuwe generatie te vertellen.”

In XIII speel je een soldaat met de naam (u raadt het al) Thirteen. Hij ontwaakt op het strand van een eiland, maar is zijn geheugen volledig kwijt. Als speler heb je praktisch twee zaken die je kunnen helpen om je identiteit vast te stellen: je hebt een kleine sleutel en loopt rond met een XIII tattoo. Het is vervolgens aan jou om, met behulp van je moordzuchtige skillset, te ontdekken wie je daadwerkelijk bent.

Meer een remaster dan een remake

XIII wordt op dit moment een remake genoemd, maar van wat we tot nu toe kunnen zien lijkt het meer op een remaster. David Duchovny heeft nog steeds de hoofdrol, de dialogen zijn niet veranderd en ook in het verhaal lijken er weinig wijzigingen te zitten. Het lijkt er sterk op dat Microids de game, gewapend met nieuwe graphics, naar de huidige consoles lijkt te porten. En daar hebben we uiteraard niets op tegen.

XIII moet op 10 november verschijnen en doet dat op de volgende platformen:

Wie de game pre-ordered krijgt een gouden mes en een aantal skins voor pistolen. Er is verder ook een Limited Edition beschikbaar die je aan kan schaffen. Hierbij krijg je de game, een steel case, drie kaarten en een gouden wapenskin (samen met het gouden mes en de pistol skins).

Reageer op artikel:
Remake van cultklassieker XIII krijgt officiële releasedatum
Sluiten