Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Releasedatum Google Stadia lekt uit

Vanavond om 18 uur wordt er een stream gehouden door Google, waarbij het bedrijf van alles en nog wat gaat vertellen over Google Stadia. Dit is hun service waarbij het mogelijk is om games te streamen vanuit Google Chrome. Voordat het echter zover is, is er dankzij een lek nu duidelijkheid gekomen over de releasedatum van de service.

Google Stadia komt in november

Website Engadget had per ongeluk een bericht online gezet over de toekomst van Destiny 2. Daarvan hadden we al het gerucht dat de game zou gaan komen naar Google Stadia. Hoewel Engadget het bericht snel offline heeft gehaald, is de inhoud daarvan gepubliceerd op Reddit. Daaruit blijkt dat de game daadwerkelijk naar Google Stadia komt. Maar belangrijker: Engadget stelt dat Destiny 2 een titel is die gelijk vanaf dag één beschikbaar is, wanneer de service in november wordt gelanceerd.

google stadia destiny 2

Voor Destiny 2 hoef je dan niks extra te betalen. Naast het nieuws dat de game wordt gelanceerd op Google Stadia, is ook in het bericht bekendgemaakt dat Destiny 2 vanaf dit najaar een free-to-play-game gaat worden. Dat betekent dat je de basis van de game volledig gratis kunt gaan spelen. De game werd eerder al tijdelijk gratis vrijgegeven op de pc en was een titel die in de PlayStation Plus-line up zat. Maar vanaf september kun je de game voor altijd gratis binnenhalen.

Het idee daarbij is dat veel gamers het avontuur gaan ontdekken en uiteindelijk gaan betalen voor de uitbreidingen die komen. Op 17 september moet Destiny 2: Shadowkeep verschijnen en dat is nog altijd een betaalde uitbreiding. Alles wat daarvoor is uitgebracht wordt door ontwikkelaar Bungie Destiny 2: New Light genoemd en bevat alle content van Year One. Tot slot werd nog eens bevestigd dat de game cross-save krijgt, waard je tussen pc, Xbox One en Google Stadia je voortgang kunt uitwisselen.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Releasedatum Google Stadia lekt uit
Sluiten