Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 3 sep 2017

Rememory review: science-fiction met vleugje Game of Thrones

Wij mensen zitten vol met herinneringen. Mooie momenten waaraan we graag terugdenken, maar ook vervelende dingen die we liever zouden vergeten. Wat nou als we ze allemaal nog eens rustig konden bekijken? Met dat uitgangspunt speelt Rememory, de nieuwste sci-fi film van Mark Palansky.

Rememory review

De briljante professor Gordon Dunn heeft jarenlang gesleuteld aan een nieuwe uitvinding: een apparaat waarmee herinneringen verzameld kunnen worden. Deze worden als het ware opgeslagen via een soort USB-stick waarna ze door iedereen bekeken kunnen worden. Voordat de machine op de markt gebracht kan worden overlijd Gordon echter onder verdachte omstandigheden.

Rememory review

Het lijkt in eerste instantie op een natuurlijke dood, maar dan komt naar voren dat de wetenschapper nogal wat vijanden bleek te hebben. Sam Bloom, een vreemdeling die beweert een oude kennis te zijn, klopt aan bij de weduwe van Gordon. Hij denkt meer te weten en gaat op onderzoek uit.

Het idee achter Rememory is leuk bedacht. Wat nou als je in staat bent om iemands herinneringen op te vangen en deze eens uitgebreid te analyseren? Wat zou je allemaal te weten kunnen komen? Is die persoon dan nog wel in staat om tegen je te liegen?

De hoofdrol van de film is voor Peter Dinklage, voornamelijk bekend vanwege zijn vertolking als Tyrion Lannister in Game of Thrones. Het personage dat hij dit keer vertolkt heeft eigenlijk best veel gemeen met Tyrion.

Of wat dacht ervan om je eigen herinneren terug te kijken? Het klinkt als een prachtige ervaring…of zou het juist confronterend zijn? Er zijn genoeg vragen die een scriptschrijver in zijn of haar film zou kunnen verwerken.

In eerste instantie lijkt Rememory daar ook optimaal gebruik van te maken. Je kunt als kijker meegenieten met vele herinneringen die prachtig in beeld zijn gebracht. Tevens maak je kennis met enkele gekwelde personages waarvoor het niet makkelijk is om terug te kijken.

Naast sci-fi bevat de film namelijk ook veel drama-elementen. Ook is er ruimte voor een thrillerplot dat draait om de vraag: ‘’wie zit er achter de dood van Gordon Dunn?’’. Dit maakt Rememory een mix van science fiction, drama en thriller.

Tyrion Lannister

De hoofdrol van de film is voor Peter Dinklage, voornamelijk bekend vanwege zijn vertolking als Tyrion Lannister in Game of Thrones. Het personage dat hij dit keer vertolkt heeft eigenlijk best veel gemeen met Tyrion.

Rememory review

Een charismatische dwerg die van een borrel houdt, een traumatisch verleden heeft en ondanks alle praatjes een goed mens is. Dinklage doet goed zijn best, al wordt hij soms tegengehouden door het matige script. Ook de rest van het acteerwerk is best aardig, maar komt dankzij datzelfde script niet altijd even goed tot zijn recht.

Gebrekkige manier van schrijven

Niet alleen het acteerwerk, maar ook de rest van de film lijdt onder de gebrekkige manier van schrijven. Het plot had veel potentie, maar de uitwerking kon toch beter. De film kijkt weliswaar prima weg, al zorgen de ongeloofwaardigheden dat je het geheel toch net wat minder serieus neemt.

Het is bijvoorbeeld wel heel toevallig hoe Sam ongezien kan inbreken bij Gordon’s weduwe en steeds zonder moeite uit handen van de politie blijft. Ook zorgt de mix van verschillende genres ervoor dat je als kijker niet helemaal weet wat je ervan moet vinden. de film  Gelukkig is de film wel een heel stuk beter dan The Dark Tower, een andere recente film die ook te maken had met een slecht script.

https://www.youtube.com/watch?v=n6ihJIjVGLo

Rememory is een mooie vormgegeven film met een interessant uitgangspunt en prima acteerwerk. Ondanks het ietwat rammelde verhaal wel degelijk een aanrader voor sci-fi fans…en mensen die Peter Dinklage weleens in andere rol willen zien. Lees ook onze review van The Dark Tower of check ons lijstje met de beste science-fiction films op Netflix.

Reageer op artikel:
Rememory review: science-fiction met vleugje Game of Thrones
Sluiten