Achtergrond van je foto weghalen? Deze AI doet het gratis voor je

Om verschillende redenen wil je soms de achtergrond van je foto’s doen verdwijnen. Je wilt bijvoorbeeld een mooie profielfoto maken met een leuk kleurverloop achter je hoofd of die vervelende mensen van je foto afhalen. Nu zijn er behoorlijk wat programma’s waarmee je aan de slag kunt, maar zelfs met professionele programma’s als Photoshop kan het nog best een klusje zijn. Als je even snel een foto zonder achtergrond nodig hebt kun je tegenwoordig ook bij Remove.bg terecht. Daar wordt kunstmatige intelligentie ingezet om je uit de brand te helpen.

Uploaden en voilà

Om aan de slag te gaan, begin je met het uploaden van je foto op de Remove.bg site. Vervolgens gaat de AI voor je aan de slag en maakt hij onderscheid tussen het onderwerp van de foto en de rest. Vervolgens wordt de achtergrond zo goed mogelijk verwijderd en mag je een .PNG bestand downloaden met het resultaat. Deze heeft uiteraard een transparante achtergrond, zodat je je eigen plaatje kunt inzetten.

Remove.bg foto achtergrond

Achtergrond niet altijd duidelijk

Zoals bij alle tools, gaat het uitknippen helaas niet altijd even soepel. Als je wel eens zo’n magic wand hebt gebruikt om een object op een foto te selecteren, weet je dat er soms delen van het onderwerp niet worden geselecteerd, terwijl soms ook wat stukjes achtergrond worden gezien als deel van je object. Zoals altijd werkt het dus het beste als het onderwerp en de achtergrond duidelijk te onderscheiden zijn. In de foto hieronder zie je bijvoorbeeld dat één van Elon’s ogen ook als achtergrond werd gezien.

Remove.bg Elon Musk

Ook met huisdieren aan de slag

Verder geeft de site aan dat je alleen met foto’s van mensen aan de slag kunt, maar The Verge is erachter gekomen dat je ook best foto’s van je huisdieren kunt uploaden voor de AI. Remove.bg is natuurlijk niet de eerste tool die machine learning inzet om foto’s te bewerken. Zo hebben we bijvoorbeeld ook Deepart.io, die de stijl van de ene foto als het ware kopieert naar een andere foto. Op deze manier kun je bijvoorbeeld je foto omtoveren naar de stijl van schilderij van je favoriete kunstenaar. Maar waar je voor veel machine learning tools moet betalen, kun je Remove.bg gewoon lekker gratis gebruiken.

We zien tegenwoordig sowieso dat er steeds vaker kunstmatige intelligentie wordt ingezet bij consumentenproducten en diensten. Zo wil Huawei met StorySign dove kinderen leren lezen door gebruik te maken van AI.

The Verge

Reageer op artikel:
Achtergrond van je foto weghalen? Deze AI doet het gratis voor je
Sluiten