Ren of hike je graag op blote voeten? Paleo houdt je stappers veilig

Sommige mensen verafschuwen het, terwijl andere hardlopers en hikers erbij zweren: blootvoets lopen. Feit blijft op blote voeten rondstruinen op sommige ondergronden echt niet lekker is, en best link: voor je het weet haal je je voeten open en zet je geen stap meer!

 
Om toch het gevoel van blote voeten te ervaren, grijpt het Duitse GoSt Barefoots terug op een ouderwets concept: het maliënkolder! Het materiaal bestaat uit aan elkaar gelinkte, metalen ringen. Vroeger werd zo’n pantser gebruikt door soldaten en ridders. Tegenwoordig gebruiken duikers en slagers handschoenen van het materiaal.

De maliën laten wel lucht en vloeistof door, maar voorwerpen krijgen normaal gesproken geen kans om je huid te doorboren (hele dunne stekels misschien wel). De ringetjes zorgen voor een groter contactoppervlak, waardoor ook je grip op de ondergrond toeneemt.

 
In principe zijn deze Paleo-shoes bedoeld voor de vrije natuur, maar er zijn ook modellen met antislipkussens op de zool, voor stedelijke ondergronden (steen, beton, asfalt, etc.).

 
De prijzen van de Paleo’s beginnen rond de 165 euro; de hele collectie vind je op deze site.

Reageer op artikel:
Ren of hike je graag op blote voeten? Paleo houdt je stappers veilig
Sluiten