Ilona Braam
Ilona Braam Cars 20 jul 2017

Nieuwe Renault Espace: nog meer technologisch comfort, elegantie en rijplezier

De multifunctionele Renault Espace werd in 1984 gelanceerd en was de eerste Multiple Purpose Vehicle (MPV) in Europa. In 2015 was het alweer tijd voor de vijfde editie van het voertuig. Hoewel deze behoorlijk ver is gekomen sinds de eerst verschijning in de jaren tachtig, doet de nieuwe Renault van dit jaar daar nog een schepje bovenop. De Espace wordt dit jaar namelijk van nog meer gemakken voorzien en is, zoals Renault zelf zegt, een crossover zoals crossovers bedoeld zijn.

Vloeiende lijnen met robuuste trekken

Zoals we gewend zijn van de Espace worden soepele vloeiende lijnen gecombineerd met meer robuuste ronde vormen. Dit zorgt voor een gebalanceerde tegenstrijdigheid tussen elegantie en kracht. Dit jaar krijgt de auto een nieuwe carrosseriekleur en zijn er speciaal nieuwe wielen ontworpen met een lichtmetalen design. Hierdoor wordt de elegantie van het voertuig omhoog gehaald en lijkt hij zich met nog meer souplesse over de weg te bewegen.

Renault Espace

Technologisch comfort

Aan de binnenkant vinden we het bekende comfort van Renault. Met het Multi-SENSE systeem past de Espace zich helemaal aan en heb je de keuze uit vijf verschillende rijstijlen. Deze probeer je uit onder het genot van je favoriete muziek, die met het R-LINK 2 multimediasysteem via Android Auto of Apple CarPlay wordt afgespeeld. Het 4CONTROL-onderstel met vierwielaandrijving optimaliseert je rijervaring door zich aan te passen aan de omstandigheden zowel binnen als buiten de stad.

Renault Espace

Individuele stoelen achterin met plaats voor champagne

Vooral voor de passagiers achterin is er een boost in comfort vergeleken met de vorige versies. De achterbank bestaat nu namelijk uit twee individuele stoelen, welke verwarmd kunnen worden en elektrisch worden versteld. Tussen de twee stoelen is ruimte voor een 1,5 literfles van je favoriete wijn of champagne voor het ultieme rijgenot. Daarnaast moet er natuurlijk ook opgeladen kunnen worden, ander zit je niet fijn. Hiervoor zijn er twee USB poorten geplaatst zodat beide passagiers achterin met een gerust hart aan de champagne kunnen gaan.

Nieuwe Renault Espace heeft meer responsieve motor

Ook op motor gebied is de auto onder handen genomen. De Energy TCe 200 motor is vervangen door de nieuwe Energy TCe 225. Deze is goed voor 225 pk en een maximale koppel van 300 Nm. De TC2 225 is ontwikkeld in samenwerking met Renault Sport reageert nog net iets beter dan zijn voorganger.

Renault Espace

Zen, Intens of INITIALE PARIS

Zoals we gewend zijn van de Renault Espace, zijn er verschillende uitrustingsniveaus beschikbaar. De Espace TCe 225 komt in de uitrustingsniveaus Intens, Zen en INITIALE PARIS. Voor zakenmensen is er nog een speciale Executive uitvoering. Deze is een speciale uitvoering van de INITIALE PARIS.

Voor wie geïnteresseerd is, zal de Espace vanaf 1 augustus te bestellen zijn. Het is echter niet de enige interessante crossover die we dit jaar kunnen verwachten. Ook de Hyundai Kona staat later dit jaar op de planning. Deze is echter wel een tikkeltje meer robuust dan de Espace.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe Renault Espace: nog meer technologisch comfort, elegantie en rijplezier
Sluiten