Milton Broen
Milton Broen Cars 4 nov 2015

Renault overtreft zich wederom met de futuristische Renault Le Corbusier

Conceptauto’s worden steeds vetter, de ene nog futuristischer dan de andere. Maar het gebeurt niet vaak dat een automerk zich laat inspireren door een ontwerper die totaal niet in de autowereld bekend is. Toch heeft Renault exact dit gedaan met hun nieuwe conceptauto; Renault Le Corbusier.

Renault Le Corbusier

Renault heeft Le Corbusier hoog zitten. Dat moet in ieder geval wel als je een auto wilt maken die door hem is geïnspireerd. De Franse Le Corbusier, wiens echte naam Charles-Édouard Jeanneret-Gris is, was een architect, interieurdesigner en stedenbouwkundige die ook wel bekend stond als de ‘architect van de twintigste eeuw’. Het is ergens dus niet vreemd dat het ontwerpteam van Renault de auto heeft ontworpen als hommage aan zijn werk. Het team begon twee jaar geleden met het maken van deze conceptauto. Hierbij hebben ze zich niet enkel door door Le Corbusier laten inspireren. Auto’s uit de jaren dertig, de tijd dat Le Corbusier op zijn hoogte punt was, hebben namelijk ook een belangrijke rol gespeeld in het uiteindelijke ontwerp van deze Renault. Dat het ontwerpteam juist nu met deze auto komt is ook niet voor niets. Het is namelijk vijftig jaar geleden dat Le Corbusier in 1965 het tijdelijke voor het eeuwige verwisselde.

Check deze conceptauto van Mercedes

Mercedes-Benz is heeft ook grootse plannen met hun auto’s als we de conceptauto’s van het merk mogen geloven in elk geval. Check hun conceptauto hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Renault overtreft zich wederom met de futuristische Renault Le Corbusier
Sluiten