Noah Korevaar
Noah Korevaar Elektrische auto's 13 mrt 2017
Leestijd: 2 minuten

Renault Trezor verkozen tot conceptauto van het jaar

De futuristische Renault Trezor is tijdens de Motor Show in Geneve verkozen tot conceptauto van het jaar. De elektrische auto maakt indruk met zijn innovatieve ontwerp.

Renault Trezor verkozen tot conceptauto van het jaar

De Motor Show in Genève is een groot feest voor liefhebbers van futuristische auto’s. De helft van de aanwezige concept auto’s zal waarschijnlijk nooit het asfalt betreden, maar dat mag de pret niet drukken. De ontwerpen geven ons immers een fascinerend voorproefje op de toekomst.

Renault Trezor

Maar welke conceptauto stal de show? Daar hebben we een antwoord op gekregen. De Renault Trezor is verkozen tot 2016 Concept of the Year. Een prestigieuze beloning, want de jury bestaat uit twintig prominente ontwerpers uit de auto-industrie. De zilveren bolide werd vorig jaar tijdens de Paris Motor Show onthuld.

Onder de motorkap

Voorlopig blijft het bij een concept, maar het ontwerp zal wel gebruikt worden om toekomstige elektrische auto’s vorm te geven. De Renault Trezor heeft twee batterijen, in de voorkant en in de achterkant van de auto. Elke batterij heeft zijn eigen koelsysteem. Samen leveren ze een vermogen van 350 pk.

Daarmee bereikt de Renault Trezor binnen vier seconden een snelheid van honderd kilometer per uur. Dat heeft de futuristische prijswinnaar te danken aan de elektrische motor van Renault’s Formule E auto’s. Het zou natuurlijk geen echte conceptauto zijn als de Trezor niet zelf kon rijden. Middels een speciale modus kun je als bestuurder rustiger achterover gaan zitten, terwijl de elektrische auto zijn ding doet.

Renault Trezor

Na een oplaadbeurt kan de Renault Trezor tot wel 200 kilometer afleggen. Niet verkeerd! Bovenal blijft het een prachtige auto met innovatieve ontwerpkeuzes. Zo heeft de Trezor bijvoorbeeld geen normale deur. In plaats daarvan zul je het complete dak moeten openen om erin te stappen. Het geheel lijkt zo uit een film van Tim Burton te zijn gestapt.

Renault Trezor

Wist je dat een Nederlands bedrijf binnenkort vliegende auto’s op de markt gaat brengen? Ook Volkswagen toonde onlangs zijn nieuwe conceptauto, de Volkswagen Sedric. Het is maar goed dat de schoonheidsprijs daar aan voorbij is gegaan…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Auto World News

Reageer op artikel:
Renault Trezor verkozen tot conceptauto van het jaar
Sluiten