Ilona Braam
Ilona Braam Elektrisch 22 feb 2018

Nieuwe Renault Zoe is krachtiger en paarser dan ooit

Als je op het moment een Renault Zoe koopt, kun je kiezen uit vier verschillende elektrische motoren met een maximum vermogen van 68 kW. Als je heel even wacht kun je ook een Renault Zoe kopen met de nieuwe R110 motor. Deze is krachtiger dan ooit en zorgt ervoor dat de nieuwe Zoe een behoorlijke boost krijgt.

Sneller en krachtiger

De nieuwe R110 motor is gebaseerd op de R90, maar is toch een stukje krachtiger. Beide motoren zijn even groot, maar dankzij innovatieve elektronica is de nieuwe motor sneller en levert hij meer vermogen dan zijn voorganger. Met de vernieuwde Renault Zoe ga je dan ook  bijna 2 seconden sneller van 80 naar 100 km per uur en is hij goed voor 109pk. Dat is 16pk meer dan we bij de R90 vinden en met een vermogen van 80 kW wordt er ook 12 kW meer geleverd.

Renault Zoe

Paars en Android

De nieuwe motor is niet het enige dat er is veranderd aan de nieuwe Zoe. De auto komt namelijk ook in de nieuwe kleur Blue Violette en is hiermee paarser dan ooit. De diepe paarse kleur staat Zoe echter goed en de nieuwe interieurafwerking in Pack Purple zorgt ervoor dat de carrosserie en het interieur met elkaar in balans zijn. Verder is ook het infotainmentsysteem aangepakt en is er goed nieuws voor Android liefhebbers. De nieuwe auto werkt namelijk ook met Android Auto.

Nieuwe Renault Zoe in mei bestellen

Begin maart zal de nieuwe Zoe geïntroduceerd worden op de Autosalon in Genève een hij zou vanaf mei ook te bestellen zijn. Over de prijs is helaas nog niks bekend. Overigens is de Renault Zoe niet het enige model dat zal profiteren van de R110 motor. Ook de Kangoo Z.E., Renault Master Z.E. en de Smart Electric Drive van Daimler zullen beschikbaar zijn met de nieuwe motor, maar mogelijk niet met de badass paarse kleur.

Renault Zoe

 

Als je een tijdje in de paarse Zoe rijdt kom je er misschien achter dat je stapelverliefd bent op de kleur. Als je vervolgens je hele omgeving wilt hullen in deze kleur heb je de slimme kameleon lamp nodig van Digital Habits. Deze kan namelijk kleuren van de omgeving overnemen en door de kamer verspreiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Baaz

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Nieuwe Renault Zoe is krachtiger en paarser dan ooit
Sluiten