Tech 4 feb 2019 Noah Korevaar

Render toont de Xiaomi Mi 9 (+ gelekte specificaties!)

Eind mei vorig jaar werd de Xiaomi Mi 8 onthuld. Je kunt dus binnenkort op een opvolger rekenen, waardoor de eerste leaks nu al opduiken. Maak kennis met de Xiaomi Mi 9, een flagship waarover we steeds meer weten.

Xiaomi Mi 9 specificaties

Laten we met de gelekte specificaties beginnen. Naar verluidt krijgt het toestel een 6.4-inch AMOLED scherm, met een notch en een vingerafdrukscanner onder het scherm. Onder de motorkap vind je de krachtigste Android-chip van dit jaar, de Snapdragon 855 van Qualcomm.

Verder beschikt het toestel over 6, 8 of 10GB aan werkgeheugen, een driedubbele camera en een flinke 3700 mAh batterij. Niet verkeerd! Die specificaties doen al sinds afgelopen november de ronde op het internet, dus neem ze vooral met een korrel zout.

De recentere leaks betreffen vooral het uiterlijk van de Xiaomi Mi 9. Een executive van de Chinese fabrikant is onlangs met de Mi 9 in het wild gespot, zoals we eerder vandaag schreven. Het is vrijwel zeker dat de bovenstaande foto het toestel toont.

Gebaseerd op dat beeld en eerdere gelekte informatie heeft leaker Ben Geskin nu renders in elkaar geflanst. Het gaat hier dus niet om officiële beelden van Xiaomi zelf, maar een handig stukje Photoshop.

De notch is niet zo compact als op bijvoorbeeld de OnePlus 6T, maar wel een stuk smaller dan die van de huidige iPhones. Maar goed, neem dat soort details voorlopig nog met een korrel zout tot we meer officiële informatie hebben.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Render toont de Xiaomi Mi 9 (+ gelekte specificaties!)
Sluiten