Gaming 9 jan 2019 Jelle van Es

Resident Evil 2 krijgt een ‘1-Shot Demo’

Deze maand kunnen we aan de slag met de Resident Evil 2 remake. Terwijl het eerste deel verschillende remakes heeft gekregen, is deel twee een beetje genegeerd. Tot nu toe dan. Op 25 januari komt de game uit en kun je gaan genieten van de avonturen van Jill Valentine en Leon Kennedy in Raccoon City terwijl daar een grote zombie-uitbraak gaande is. Eigenlijk een virus-uitbraak, aangezien de vijanden technisch gezien geen zombies zijn. Voordat het zover is kun je de game zelf proberen met de zogenaamde ‘1-Shot Demo’.

De Resident Evil 2 ‘1-Shot Demo’

De zogenaamde ‘1-Shot Demo’ is vanaf 11 januari beschikbaar en wordt op 31 januari dan weer van de verschillende downloadpagina’s op de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Het idee van deze demo is dat je de game 30 minuten kan proberen. Als die tijd er op zit, dan kun je hem niet meer spelen. Het zou kunnen dat je voor het verstrijken van de tijd de missie voltooit. Dan kun je de missie nog een keer gaan spelen, totdat je de dertig minuten heb volgemaakt. Ook maakt het niet uit of je dood gaat en vanaf een bepaald checkpoint opnieuw moet beginnen.

Wat je natuurlijk wel kunt doen, is de demo op verschillende platformen gaan proberen als je die in huis hebt. Maar dan mis je een beetje het idee van de demo. Het is bedoeld om je over te halen om de game in huis te halen. Lukt het je om de demo uit te spelen, dan krijg je aan het einde een exclusieve cinematische trailer te zien. Die zal daarna waarschijnlijk wel snel zijn weg naar het internet vinden.

In de demo ga je aan de slag met Leon Kennedy, die op zijn eerste dag gelijk te maken krijgt met een flinke uitbraak. Hij moet proberen te overleven en verschillende puzzels oplossen om verder te komen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Resident Evil 2 krijgt een ‘1-Shot Demo’
Sluiten