Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 21 dec 2020

Resident Evil 3 Remake: een remake met een dubbel gevoel

2019 werd op een uitstekende manier afgetrapt met de Resident Evil 2 Remake. De klassieke survival horror werd in een nieuw jasje gehesen. Daarbij kon je met twee personages aan de slag in een spannend avontuur. Het was een mix tussen de oude puzzels en moderne gameplay. Dit jaar kwam daar met de Resident Evil 3 Remake een vervolg op.

De Resident Evil 3 Remake laat je aan de slag gaan met Jill Valentine. Zij is één van de originele overlevers van de eerste nachtmerrie. En dat zit de mensen van Umbrella dwars. Dus hebben zij een nieuw soort monster gemaakt: Nemesis. Dit supermonster heeft als doel om alle S.T.A.R.S.-agenten om te leggen. En alsof dat nog niet lastig genoeg is, krijg je in de game ook te maken met uitbraak van de zombie-apocalypse in Racoon City.

Dit maakte Resident Evil 3 Remake de moeite waard

Resident Evil 3 Remake heeft een fijn verhaal. Nemesis is daarbij zeker de rode draad en elke keer dat je met hem te maken krijgt, is het maar de vraag of je de strijd weet te overleven. Het is elke keer een baasgevecht dat je op het puntje van je stoel laat zitten. Bovendien leert hij steeds nieuwe trucjes er bij en moet je daar mee omgaan. Gelukkig vind je tijdens het avontuur telkens wat betere wapens en kun je je zodoende beter wapenen tegen dit gevaar.

Resident Evil 3
Een geduchte tegenstander (Afbeelding: Capcom)

Daarnaast kent Resident Evil 3 Remake diverse interessante puzzels. Het is verstandig om altijd even verder te kijken dan je neus lang is. Op die manier kun je op bepaalde plekken een upgrade vinden waarmee je meer voorwerpen bij je draagt of munitie, waardoor je weer wat meer rust in je kop hebt wanneer je wat zombies tegenkomt en ze makkelijk af kunt schieten.

Naast Jill krijg je in Resident Evil 3 Remake te maken met verschillende andere personages. Het verhaal dat je daarbij volgt is boeiend en zo nu en dan krijg je cutscenes voorgeschoteld waarin dingen gebeuren die je wellicht niet helemaal verwacht. Tenzij je natuurlijk het origineel hebt gespeeld.

Resident Evil 3 Remake
Bekende personages (Afbeelding: Capcom)

Resident Evil 3 Remake wist begin dit jaar vermakelijk te zijn. Maar tegelijkertijd is het ook zo dat de game de hoge verwachtingen die Resident Evil 2 Remake had neergezet niet wist waar te maken. De game was qua lengte wat aan de korte kant en de replaywaarde is minder hoog, omdat je maar één personage hebt om mee aan de slag te gaan. Toch heb ik me er mee vermaakt en is het één van de vele toffe games die dit jaar is verschenen. Ben jij het daar mee eens? Geef dan de game op als jouw favoriet in één van de onderstaande prijsvragen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Resident Evil 3 Remake: een remake met een dubbel gevoel
Sluiten