Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 18 jul 2019

Resident Evil 5 en 6 komen rond deze maand naar de Nintendo Switch

De Resident Evil-reeks komt uit de jaren negentig, waar het op de goede oude grijze PlayStation eigenlijk gelijk een hit was. Vervolgens werd de game gezien als de grondlegger van de horrorgames. Meer dan twintig jaar genieten we al van games uit de reeks, waarbij we dit jaar de uitstekende remake van Resident Evil 2 hebben gekregen. Maar ook geeft uitgever Capcom zijn oudere games opnieuw uit. Zo kunnen we in oktober aan de slag met Resident Evil 5 en 6 op de Nintendo Switch.

Resident Evil 5 en 6 naar de Nintendo Switch

Daarmee volgen Resident Evil 5 en 6 de weg die zo’n beetje elk eerder deel uit de reels al heeft belopen. Mocht je SD-kaartje van de Nintendo Switch groot genoeg zijn, dan kun je zo’n beetje elk deel op Resident Evil 7 nu gaan beleven terwijl je in de trein zit. Net zoals de andere delen die op de Nintendo Switch zijn uitgekomen, is er qua graphics niet veel aangedaan. Op die manier speel je dus wel games die ietwat ouder ogen.

Resident Evil 5 geeft je de mogelijkheid om de game cooperatief te spelen. Dat kan samen op de bank, maar ook online. Verder is alle DLC toegevoegd aan de Nintendo Switch-versie en kun je ook aan de slag met de No Mercy Mode, die je met vier spelers kunt spelen. Resident Evil 6 kan op zijn beurt alleen gespeeld worden om met vier spelers via de online coöperatieve modus. Ook deze game komt met alle DLC en de Survivor-modus, waarbij je het opneemt tegen zes spelers.

Resident 5 en 6 komen op 29 oktober uit. Ze zijn los te koop voor zo’n dertig euro in de Nintendo eShop. Goedkoop zijn de oude games dus niet. In de Verenigde Staten is er echter ook een bundel van zestig euro voor Resident Evil 4, 5 en 6. Of die ook in Nederland uitkomt is nog niet bekend. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Resident Evil 5 en 6 komen rond deze maand naar de Nintendo Switch
Sluiten