Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 27 jan 2017

Resident Evil 7 is ontzettend griezelig én een vermakelijk avontuur

Het meest angstaanjagende spel van 2017 lijkt nu al een feit. Resident Evil 7 is gedropt. Daarmee wordt het gamejaar gelijk angstaanjagend goed ingeluid. Je zult je geregeld kapot schrikken én volop van de game genieten.

Dat is in ieder geval hetgeen we je voorspellen. Nu kwamen onze vrienden van Pixelcake al met een review van de game. Die vind je hier. Echter zetten we voor het gemak ook wat redenen uiteen waarom Resident Evil 7 jouw gamemaatje van de komende tijd is.

Wij brengen je wekelijks de Gaming WANT-rubriek. Samen met onze gamevrienden van Pixelcake schotelen we je dé tofste games voor. Zo mis jij niets en kun jij je gamehonger stillen. Smakelijk!

Een mysterie dat zich langzaam ontrafelt (en toch weer niet)

Je begint Resident Evil 7 als Ethan White die op zoek is naar zijn vermiste vrouw. Meer weet je niet. Je zoektocht brengt je bij een verlaten landhuis in de Amerikaanse staat Louisiana. En als je daar eenmaal aankomt, kom je langzaam maar zeker in een nachtmerrie terecht.

Resident Evil 7

Daarbij krijg je momenten mee die je doen denken aan films als ‘The Blair Witch Project’, ‘The Ring’ en ‘The Shining’. Net op het moment dat je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, krijg je te maken met een plottwist.

Vanuit een first person view is het nóg enger

De oude Resident Evil-games toonden de horrorwereld vanuit een derde persoonsperspectief of over de schouder van de hoofdrolspeler. Nou, vergeet dat maar. In Resident Evil 7 kijk je door de ogen van Ethan en dat zorgt ervoor dat enge momenten nóg enger zijn.

Resident Evil 7

Wanneer iemand met een mes op je in probeert te hakken, dan hoop je dat je blaas leeg is. Het wordt helemaal eng als je de game op de PlayStation 4 met de PlayStation VR gaat spelen. Dat is freaky!

Je ziet de schrikmomenten niet aankomen

Ja, er zitten momenten in de game die je aan ziet komen. Maar er zijn ook genoeg schrikmomenten die je totaal niet verwacht. Die komen zodoende extra hard binnen. Denk aan het openen van een deur, waar opeens een psychopaat door heen stormt (nu ga je bij het openen van een deur elke keer hopen dat dit niet het moment is).

Of dat je een geluid hoort en je omdraait. Vervolgens zie je door luik heen een paar benen van een klein meisje dat vrolijk loopt te neuriën. Of dat je een monster tegenkomt en het vuur opent, maar daardoor niet doorhebt dat een ander monster je vanuit jouw rug aanvalt. Bibber!

Bossfights vormen de absolute nachtmerrie

De echte kers op de horror-taart wordt gevormd door de diverse bossfights. Hierin word je echt op de proef gesteld en moet je er alles aan doen om zien te overleven. Hopelijk heb je genoeg kogels voor je wapens bij je en snap je wat je moet doen om de haast onverslaanbare vijand te verslaan. Lukt het je niet, dan word je getrakteerd op een gruwelijke dood en mag je het nog een keer gaan proberen.

Resident Evil 7

De game is interessant genoeg om voor een tweede keer te spelen

Net als een goede film is Resident Evil 7 zo’n game die je perfect voor een tweede keer kunt gaan spelen. Probeer het nog uitdagender te maken met de hogere moeilijkheidsgraad en probeer de nieuwe wapens die je als bonus krijgt voor het uitspelen.

Resident Evil 7

Belangrijker is echter dat je bij de tweede keer bepaalde dingen compleet anders ziet, omdat je weet hoe het verhaal loopt. Dat geeft zulke andere inzichten, dat puzzelstukjes veel beter op hun plaats vallen. Bovendien is de kans groot dat je bij je eerste playthrough nog niet alles hebt gezien.

Koop Resident Evil 7 gauw

Heb jij stalen zenuwen of houd jij ervan flink te gruwelen? Resident Evil 7 is nu verkrijgbaar op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Beschik jij daar niet over? Dan zijn deze klassiekers meer wat voor jou of kun je je hoop het beste op deze toppers van 2017 vestigen.

Reageer op artikel:
Resident Evil 7 is ontzettend griezelig én een vermakelijk avontuur
Sluiten