Gaming 29 okt 2018 Jelle van Es

Drie klassieke Resident Evil-games komen naar de Nintendo Switch

De Resident Evil-reeks leek na het matige zesde deel te zijn afgeschreven. Gelukkig heeft uitgever Capcom zijn magie weer terug gevonden en hebben we de afgelopen jaren kunnen genieten van een zeer goede Resident Evil (1)-remake en was Resident Evil 7 natuurlijk een uitstekende game. Bovendien krijgen we over een paar maanden de Resident Evil 2-remaster. In Tokio hebben we die game destijds gespeeld en dat smaakte absoluut naar meer. En als het aan Capcom ligt, blijven we voorlopig Resident Evil-games spelen. Afgelopen weekend maakte het Twitter-account van Capcom USA namelijk bekend dat er nog drie Resident Evil-games in de maak zijn voor de Nintendo Switch.

Resident Evil-games naar de Nintendo Switch

Het gaat volgens de post om de games Resident Evil, Resident Evil 0 en Resident Evil 4. Daarbij werd geen informatie gegeven om wat voor soort versies het precies gaat. Resident Evil betreft waarschijnlijk de meest recente remake die wordt overgezet. Maar wat er met Resident Evil 0 en Resident Evil 4 precies gaat gebeuren, dat is niet helemaal duidelijk. Resident Evil 0 en 4 zijn games die oorspronkelijk op de GameCube zijn verschenen, maar daarna al verschillende uitstapjes op andere consoles heeft gemaakt.

Resident Evil Nintendo Switch

Met name de heruitgave van Resident Evil 4 is een interessante, omdat dat nog altijd één van de beste games in de serie is en misschien wel één van de beste games die ooit is uitgegeven. Deze game werd eerder al overgezet naar de PlayStation 4, waardoor de kans groot is dat de Nintendo Switch-versie op deze variant is gebaseerd. Hoe dan ook, je krijgt straks in 2019 dus drie Resident Evil-titels die je onderweg op je Nintendo Switch kunt gaan spelen. Dat is wat ons betreft alleen maar goed nieuws.

Wil je meer lezen over games voor de Nintendo Switch? Dan hebben we goed nieuws, want we hebben een uitgebreide overzichtspagina speciaal voor de spelcomputer van Nintendo. Deze kun je hier bezoeken.

Reageer op artikel:
Drie klassieke Resident Evil-games komen naar de Nintendo Switch
Sluiten